EU projektekSIÓFOK ÉS TÉRSÉGE HELYI FOGLALKOZTATÁSI HELYZETÉNEK JAVÍTÁSA - TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002

SIÓFOK ÉS TÉRSÉGE HELYI FOGLALKOZTATÁSI HELYZETÉNEK JAVÍTÁSA 

TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002

  • A kedvezményezett neve: Siófok Város Önkormányzata
  • A projekt címe: Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása
  • A szerződött támogatás összege: 284.629.915 Ft
  • Önerő összege: 1.093.287 Ft
  • A projekt teljes költsége: 285.723.202 Ft
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.30
  • A projekt azonosító száma: TOP-5.1.2-15-SO1-2016-00002

A projekt tartalmának bemutatása:

Siófok Város Önkormányzata 2016. augusztus 30-án nyújtott be támogatási kérelmet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Siófok és térsége helyi foglalkoztatási helyzetének javítása” címmel. A Támogatási Szerződés megkötésére 2016.06.14-én került sor. A pályázat megvalósítása konzorciumi formában történik az állami foglalkoztatási szervként eljáró Somogy Megyei Kormányhivatal közreműködésével.

A konzorcium célja, hogy a volt Siófoki kistérség területén (Siófok, Ádánd, Balatonendréd, Balatonszabadi, Balatonvilágos, Nagyberény, Nyim, Ságvár, Siójut, Som, Zamárdi) és Tab városában egy átfogó, jól működő, foglalkoztatás növelését célzó együttműködés (paktum) jöjjön létre és működjön, amely hosszútávon fenntartható megoldást jelent a térség foglalkoztatási problémáira.

A paktumszervezet Siófok Város Önkormányzata, a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá az érintett önkormányzatok és minden, csatlakozni szándékozó, a felhívásban lefektetett előírásoknak megfelelő vállalkozás, képzési, civil és egyéb szervezet együttműködésével jön létre. Az együttműködéshez való csatlakozás folyamatos és nyitott, aki elfogadja a partnerség alapvető célját, bármikor csatlakozhat. A nyitottság önkéntességet is jelent, magába foglalja az együttműködés keretében zajló munka nyilvánosságát, valamint a partnerek fogékonyságát a konstruktív, közös megoldások iránt.

A projekt keretében a térség területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva képzési és foglalkoztatási programok, valamint célzott projektek valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez.

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba minimum 227 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 100 fő lesz.

Kapcsolódó