Jegyzői köszöntő

Tisztelt Látogatók!

A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai és a magam nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket.

A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatalt három település - Siófok, Siójut és Balatonvilágos - alapította és 2013. március 1. napjától működik. Az állandó jogszabályi változások és az átalakult hivatali feladatkörök jelentős terhet rónak a hivatalokra. Mindezek ellenére kollégáimmal együtt mindent elkövetünk, hogy ügyfélbarát módon szolgáljuk a lakosságot és az idelátogató üdülővendégeket, betartva a kötelező törvényi rendelkezéseket.

2016-ban ügyfélhívó rendszert vezettünk be a hivatalban, és felújítottuk a várakozó helyiségeket. 2017-ben bővítettük az ügyfélszolgálaton intézhető ügyek listáját, megújítottuk a város honlapját, ezekkel is segítve a lakosság egyszerűbb és pontosabb tájékoztatását, kiszolgálását.

Weboldalunkat böngészve betekintést nyerhetnek a hivatal működésébe, megismerhetik szervezeti felépítését, az egyes osztályok, ügyintézők tevékenységét és elérhetőségeit, megtalálhatják és letölthetik az ügyintézés során használt nyomtatványokat. Tájékozódhatnak az ügyfélfogadás rendjéről, a képviselő-testület összetételéről, működéséről, a megalkotott rendeletekről, valamint az elfogadott határozatokról. Az érdeklődők ezen túl pályázati lehetőségekről, megvalósult projektekről, közbeszerzésekről, ajánlatkérési felhívásokról, illetve intézményekről, gazdasági társaságokról vagy akár a város díszpolgárairól is olvashatnak a felületen.

Kiemelt balatoni turisztikai célpontként fontosnak tartjuk, hogy ne csak a városlakók, hanem a turisták számára is érdekes és hasznos információkat nyújtsunk. Megújult honlapunkon friss helyi hírekkel, programajánlókkal és családbarát szabadidős tevékenység lehetőségeinek bemutatásával is várjuk az Olvasókat.

Bízom benne, hogy a közzétett információkkal hozzájárulhatunk a minél gördülékenyebb ügyintézéshez is, amely szintén az Önök kényelmét szolgálja.

Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit
jegyző

A Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata ide kattintva letölthető