HírekVöröskeresztesek köszönték meg a siófoki városőrök munkáját

2020.05.28. 12:48

Az országosan ismert szervezet, a Magyar Vöröskereszt helyi csoportjának vezetője a Városházán személyesen mondott köszönetet az önkormányzat városőreinek, akik a veszélyhelyzetben folyamatosan szolgálatban álltak és erőn felül teljesítettek.

A Magyar Vöröskereszt Siófoki területi irodájának vezetője szerdán a hivatalba látogatott, és a közösség nevében két nagy doboz csokoládéval jutalmazta a Városőrséget.

- Eddig is jó volt a szakmai kapcsolat a két csoport között, hiszen számos rendezvényünkön segítettek nekünk a városőrök. A veszélyhelyzet kezdetétől azt tapasztaltuk, hogy mindig rendelkezésre álltak. Jelenlétükkel, intézkedéseikkel nemcsak a polgárok biztonságérzetét növelték, hanem felvilágosítást adtak, és rendszeresen, a családjuktól távol teljesítettek megsűrűsödött szolgálatot, akár az egészségüket is kockáztatva – fogalmazott Varga László.

A vöröskeresztes helyi szervezetről sem mondható, hogy tétlenkedne. Tagjai élelmiszercsomagokat osztanak, adományokat gyűjtenek a rászorulóknak, számos véradást szerveznek egész évben a környező településeken is, illetve elsősegély tanfolyamokat és vizsgákat tartanak.

- Meglepett minket a kedves ajándék, amelyet nagyon köszönök a kollégák nevében is. Valóban volt mit tennünk, hiszen ha kellett, kordonokkal zártuk a kijelölt területeket, kiosztottunk 16.000 maszkot az élelmiszerüzleteknél, felvilágosítást adtunk az éppen aktuális veszélyhelyzeti intézkedésekről, segítettünk csomagot osztani a rászorulóknak. Természetesen örülünk, hogy munkánkkal hozzájárulhattunk mindannyiunk egészségének és biztonságának védelméhez – mondta Kekecs Richárd, a Városőrség vezetője.