HírekVirágos Siófok: augusztus 31-ig még lehet jelentkezni!

2020.08.25. 10:00

A siófoki önkormányzat a veszélyhelyzet okozta körülmények ellenére is szeretné megőrizni a virágosítási verseny hagyományát, amely felhívja a figyelmet környezetünk szebbé, rendezettebbé, élhetőbbé tételére.

Az idei évben nem hagyományos módon lehet pályázni az idei versenyre, hanem online formában fotópályázat keretében lehet bemutatni Siófok virágos felületeit, amelyet városunk lakosai ápolnak, gondoznak lelkesen.

Mindannyiunk célja közös, hiszen értékeink védelme, a pozitív vizuális élmény, a környezetvédelem megteremtése mellett turisztikai érdekünk is, hogy városunk környezete még vonzóbb, barátságosabb, környezettudatosabb legyen.

Várjuk azokat a pályázókat, akik szívesen küldenének fotót siófoki kertjükről, előkertjükről, vagy egy kertrészletet, kreatív megoldást, különleges növényt, esetleg balkonjukat szeretnék bemutatni. A hagyományosak mellett keressük azokat az egyedi megoldásokat is, amelyek mindenki számára új mintával, ötletekkel szolgálhatnak mások számára, bemutatva az elkötelezett, kertszerető hitvallást. Figyeljük a harmonikus kertkialakítást (pl. épített elemek és a növények aránya, színösszeállítás). Örömmel vesszük az egyediséget, a szakszerű gondoskodás, fenntartás bemutató kertek, balkonok képeit.

Társasházi lakóközösségek összefogásával kialakított egységes balkonok vagy kertek bemutatkozását is várjuk a varosuzem@siofok.hu e-mail címen.

A nyertesek elismerésére, jutalmazására a Városnap keretében kerül sor.