HírekVilágbajnokságot nyert a Happiness

2018.11.12. 13:20

A Happiness Tánc Sport Egyesület nyolc világbajnoki címet, négy 2. helyezést, három 3. helyezést, egy 4. és egy 5. helyezést, valamint különdíjat ért el a milánói táncvilágbajnokságon. 

A siófoki Happiness TSE táncosai idén tavasszal háromfordulós versenysorozatra neveztek be, melynek első két lépcsőfoka, a budapesti Országos Bajnokság, és a horvátországi Európa Bajnokság után októberben kijutottak az első világbajnokságukra, az olaszországi Milánóban megrendezett World Dance Talents Cup-ra.

- Mind a 17 koreográfiát sikerült végigvinnünk egészen a Világbajnokságig, melyen a legfiatalabb induló versenyzőnk 9 éves, a legidősebb 20 volt. A legtöbb koreográfia latin-amerikai stílusú, ezeken túl két open, és egy moderntánc koreográfiával is indultunk. A nemzetközi zsűri nagyon fair módon pontozott, és fantasztikus helyezéseket sikerült elérnünk. Táncosainkkal tavaly szeptemberben kezdtük el a felkészülést, és mindhárom versenyre ugyanazokat a koreográfiákat kellett vinnünk – mesélt a Világbajnokságról Hetei Fruzsina és Lóránth Éva, a Happiness TSE vezetői, koreográfusai.

A VB-n részt vett táncosok: Csáki Lara, Hegyi Panna, Szafkó Panna, Házas Panna, Perjési Milán, Belényesi Vivien, Csapó Virág, Hutvágner Sára, Kovács Viktória, Sávai Alexandra, Perjési Patrik, Frank Rebeka, Major Fanni, Kranauer Klaudia, Fazekas Alexandra, Gergő Sára, Major Dorina, Buza Kinga, Szabó Eszter, Szentes Judit, Fazekas Evelin, Balázs Liliána.

A Happiness Tánc Sport Egyesület vezetősége és táncosai ezúton szeretné megköszönni mindazoknak a vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az egyesület táncosai részt vehettek a Milánóban megrendezésre kerülő tánc Világbajnokságon:

Simon István egyéni vállalkozó – Kőszárhegy, Residence Konferencia és Wellness Hotel – Siófok, LogSol Kft. – Szabadbattyán, Némethné Dr. Jenei Éva – Szabadbattyán, Székely László – Szabadbattyán, Regia Concordia Kft. – Székesfehérvár, Szántód Önkormányzata, DM active beauty – Siófok.

Az új versenyszezon jövő tavasszal indul, amikor ismét Európa Bajnokságot, és egy Világbajnokságot céloz meg a Happiness.