HírekVárosnap

2019.11.28. 11:21

Hagyományosan november végén rendezik meg Siófok napját, amely egyben a karácsonyi készülődés kezdete is. Ez idén sem lesz másképp, november 29-én, pénteken egész napos programsorozattal várja az érdeklődőket a Városnap.

November 29-én jótékonysági vásárt tartanak a Fő téren, lesz városnapi ünnepség a Kálmán Imre Kulturális Központban, és ugyanitt megnyílik a Mézeskalácsváros kiállítás is, ahol a mézeskalácsból megformázott Siófokot lehet megcsodálni. A városnapi programot a Fő téren lézershow és a siófoki Blokk együttes ingyenes koncertje zárja.

Szintén a Városnapon nyitja meg kapuit a Siófoki Jégkikötő is a Hajóállomáson, ahol ebből az alkalomból ingyen lehet majd korcsolyázni. A Jégkikötő tavaly annyira népszerű volt, hogy idén még nagyobb és látványosabb, összesen 600 négyzetméteres lesz a szabadtéri korcsolyapálya, amihez két egyedülálló jégfolyosó is kapcsolódik.

Az első adventi hétvégén, november 30-án, szombaton kezdődik a siófoki Aranycsengő Adventi Vásár a Fő téren. A város jelképének számító Víztorony körül kézművesek faházai és különleges programok keltik életre az ünnepi hangulatot.

Forrás: hellosiofok.hu