HírekTrianoni Emlékmenet

2019.09.11. 10:32

Gyalogos tiltakozó menet indult Budapest, Kossuth térről 2019.06.04.én Versailles-ba, a Trianon palotához. A zarándokút célja, felhívni a figyelmet a trianoni békediktátum tarthatatlanságára, igazságot szolgáltatni Magyarországnak és Európának. 

Az elszánt, lelkes hazafias csapat 49 napon keresztül gyalogolt, vállalva minden fizikai, lelki megpróbáltatást, anyagi áldozatot. Az út során sajtótájékoztató volt Bécsben, Münchenben, Strasbourgon áthaladva Párizsban, a fővédnökséget vállaló Magyarok Világszövetsége vezetőinek részvételével. A gyalogosan megtett zarándokút 1660 km volt és megérkeztek 07.22. n, déli 12 órakor a nándorfehérvári diadal napján. A Szent Lajos főtemplomban már nem kondul meg a harang!

A felhíváshoz 1 napra siófokiak is csatlakoztak, - a képviselő testületi bizottság támogatásával- és Schwechat, Bécs között teljesítették a 27 km-es útszakaszt, 06.12. én. Tettükkel méltán szereztek elismerést, becsületes hírt városunknak. Részt vett Domokos József, Szijártó József, Papp Karuly Barnabás, Szalay Zsolt, Oláh Lajos, a kezdeményező Horváth János mellett a lelki felkészítő, Hajdú Ferdinánd. Bécs fő utcáján végigmenve mintegy huszonöt fő, megkoszorúzta a székesegyházban lévő, I. Lipót császár által Máriapócsról elvitetett Szűz Mária festményt. Himnuszaink éneklése mellett elhelyeztük Lajos Attila idegenvezető által németül megírt visszaszolgáltatási felkérést.

„Trianonban egyetlen országot sem tettek tönkre gonoszabbul, mint Magyarországot. De ezt az országot lélekben erős emberek lakják, akik nem nyugszanak bele hazájuk romlásába.” (Francesco Nitti, olasz miniszterelnök, 1924. szeptemberben)

„Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önként lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges.” (Deák Ferenc)

Tisztelettel ajánlom Mindenki számára:

Csatlakozzon a Nemzeti Konzultáció Trianonról c. petíció aláírásához. (info: Horváth János 30/9279976. horvathjanos.siofok@gmail.com)

1 lépést tegyenek a tiltakozó menet mellett oly módon, hogy feldarabolásunk orvoslása érdekében nyújtsanak támogatást: Magyarok Világszövetsége 10300002-20102159-70383285 számlára Trianon menet jelzéssel.

Horváth János