HírekTalálkozás Siófok nagyadózóival

2017.09.13. 10:53

A város kasszájába tavaly legtöbb adót befizető vállalkozások képviselőinek mondott köszönetet a közelmúltban Siófok polgármestere, dr. Lengyel Róbert. A 30 meghívottból 13-an vettek részt a találkozón, ahol rövid tájékoztatást kaptak arról is, mire költötte adóforintjaikat a város, és melyek a település jövőbeni tervei.A polgármester beszélt egyebek közt arról, hogy Siófoknak, bár nem nagyváros, a megyeszékhelyekhez hasonló számú utcát, közteret kell fenntartania. Nehéz ehhez pályázati forrásokat találni, de folyamatos a próbálkozás. A Petőfi sétányról szólva elmondta, korábban nyaranta háborús állapotok uralkodtak a szórakozó övezetben, de kezdeményezésére új koncepció készült, és az új biztonsági intézkedések eredményei már tavaly megmutatták, jó az irány.

Dr. Lengyel Róbert kifejtette azon véleményét, hogy a város korábban főként a profi sportot támogatta, pazarlóan működve ezen a téren. Ő az amatőr sportot és a civilek támogatását részesíti előnyben. A tavalyi beruházásokról szólva felsorolta, hogy főként játszópark, járda, csapadékvíz-elvezető, út és közvilágítás fejlesztések, felújítások történtek, valamint a város és az FGSZ összefogásával megépült egy gördeszka-pálya.Elkészültek a tervek több újabb szükséges fejlesztéshez, főként utcák, közterek karbantartásáról, amelyek megvalósítása az idei évre vár, illetve idén történt meg.

„Közel 20 év elmaradását kell ezen a téren behozni. A látványberuházások helyett az emberek mindennapjainak jobbá tétele, könnyítése a cél” – fogalmazott a közbiztonság javítását is kiemelt célként kezelő polgármester. Szólt arról is, hogy az utóbbi cél érdekében a város támogatta és támogatja a katasztrófavédők, valamint a rendőrség munkáját is.

A találkozón a városvezető elmondta, 8 éve nem volt béremelés az önkormányzati hivatalban. Ha nem sikerül ehhez kormányzati segítséget kapni, a városnak kell lépnie azért, hogy emelkedjenek a hivatali dolgozók bérei - hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy az eltérő politikai nézetek miatt sokszor nehéz kompromisszumra jutni a várost vezető polgármesternek és képviselőknek, de eddig sikerült, így Siófok elkerülte, hogy Esztergom sorsára jusson.

A találkozón Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester a város négy nagy intézményéről tartott beszámolót, miszerint a gondozási központ, valamint a könyvtár működési feltételei elfogadhatóak, a kulturális központra fontos lenne költeni, az óvodák helyzetét pedig úgy jellemezte, hogy ott estenként „elképesztő állapotok uralkodnak”, vagyis nem tűr halasztást egyes felújítás, fejlesztés.

A találkozóra invitált 30 legnagyobb siófoki adózónak csak a fele helyi székhelyű. Közöttük egyetlen magánszemély található, a többi cégként működő vállalkozás.

A megjelenteket a polgármester biztosította arról, hogy adóforintjaikat a jövőben is a lehető leghatékonyabban és legtisztességesebben használja fel a város.A programot állófogadás, majd kötetlen beszélgetés zárta.