HírekSzépkorúak jubileumi köszöntése

2020.07.01. 14:20

100. születésnapja alkalmából köszöntötte a városvezetés Szepesvári Béláné, Böbi nénit. 

Böbi néni 1920. június 30-án született Budapesten. A családban hárman voltak testvérek, közülük már csak ketten maradtak. Az idén 101. születésnapját ünneplő férjével, Szepesvári Bélával 72 évvel ezelőtt házasodtak össze. A II. világháború idején férje a fronton harcolt a jelenlegi Román területen, Böbi néni családjával az óvóhelyen vészelte át a háborút.

„Mikor a férjem visszatért a frontról, elvesztette rangját, mert akkor a tisztekkel nem méltó módon bántak. A nagy rehabilitációs időszakban azonban alezredesi rangot kapott. A sok viszontagság megviselte, és jelenleg Alzheimer-kórral küzd. Mondanom sem kell, hogy az életünk nem volt rózsás, éppen emiatt, mert nem ismerték el a katonatiszteket, pedig hőstetteket vittek véghez, kiálltak a hazáért – emlékszik vissza az ünnepelt.

Böbi néni pénzügyi területen dolgozott, egy lánygyermeke, két unokája és három dédunokája született. Jelenleg a téli napokat Budapesten, a tavasztól őszig tartó időszakot Siófokon tölti. Lánya és unokája vigyáz rá, férje – állapota miatt – a Siófoki Gondozási Központ lakója, azonban a vírus idején őt is siófoki nyaralójukban ápolták.

Böbi néni konzervatív életszemléletű, nyitott a világra, családcentrikus, segítőkész, csupaszív teremtés. Hobbija a keresztrejtvényfejtés és a televízió nézés. Egészségügyi problémái leküzdése után 100 éves korában is próbál egészségesen élni szerető családja körében.