HírekSiófokon ünnepelték a somogyi címeradományozást

2019.01.08. 13:48

A Somogy Megyei Közgyűlés ünnepi közgyűlésének január 6-án a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ adott otthont.

A megyecímer adományozásának 521. évfordulóját ünnepeli januárban Somogy megye. A Megyehét keretében január 6-án, Siófokon tartották meg az ünnepi közgyűlést, melyen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének ünnepet méltató gondolatait követően Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, majd a nap díszvendége, dr. Szájer József, Európai Parlamenti képviselő mondta el ünnepi köszöntőjét. 

Az ünnepi beszédeket követően került sor az elismerő címek átadására. A Somogy Megyei Közgyűlés azon személyek és kollektívák elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel a megye fejlődését szolgálták, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek.

A megye legmagasabb elismeréseként „Pro Comitatu Somogy” Kitüntető Díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt vehetett át dr. Boross Péter, Magyarország egykori miniszterelnöke.

Somogy Polgáraiért Díjban részesült a marcali Balasport Szabadidő és Kulturális Egyesület, Baloghné Molnár Ida, a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési Irodájának vezetője, Bertók László Kossuth-díjas költő, dr. Farkas József, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház urológus főorvosa, dr. Herr Gyula, a nagyatádi eXtremeMan főszervezője, Krennert István, a tapsonyi Hans Pausch Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület, Nagy Ernő György lullai pedagógus, Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója és Rónai Attila kaposvári ötvösmester.

Az ünnepi közgyűlést a tabi fúvószenekar, az Örökségünk - Somogyország Kincse címmel elismert Siófoki Férfi Dalkör, a szintén Örökségünk - Somogyország Kincse címmel kitüntetett Siófoki Női Kar, Fodor Janka és Csuti Péter, a Balaton Táncegyüttes két táncosa, Pintér Gabriella és Krezinger Tibor, a Foki Operett énekművészeinek előadása és egy Somogyról készült film is színesítette.

Forrás, fotók: kapos.hu.