HírekSiófoki sportegyesületek figyelem!

2018.09.14. 13:17

Ezúton tájékoztatjuk a siófoki sportegyesületeket, hogy lehetőségük van nevezni a szeptember 23. és 30. között megrendezésre kerülő Európai Sporthétre. 

A program célja:

A sportolás népszerűsítése az Európai Sporthéten egy helyi #BeActive esemény megszervezésével. Ennek keretében nyíljon lehetőség a települések megismerésére és a mozgás népszerűsítésére, a lakosság figyelmének felhívására a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtésre a rendszeres sportoláshoz.

Helye, ideje:

A benevezett egyesületek által kijelölt területen

2018. szeptember 23 és 30. között

 • kapacitás függvényében a héten belül egy kiválasztott napon, vagy
 • folyamatosan teljesíthető a Sporthét teljes időtartama alatt.
 • Lebonyolítás:

  A szervező aktív településmegismerő programot szervezhet, melynek lényege, hogy a település lakói egyénileg vagy csoportosan egy többállomásos útvonalat járjanak be a saját tempójukban, választható mozgásformával.

  A szervezőnek a helyi programról el kell küldenie:

 • programtervet az Európai Sporthét alatt megvalósuló „Ismerd meg városodat sportolva!” felhívásra (2018. szeptember 19. éjfélig),
 • Ajánlás a programterv elkészítéséhez:
  •  minimum 4 állomás, amelyek a település és vonzáskörzete ismert vagy kevésbé ismert nevezetességei, természeti látnivalói alapján kerülnek kiválasztásra, és biztonságosan megközelíthetőek az útvonalak lezárása/biztosítása nélkül
  • az állomások között a résztvevők gyalogosan/kerékpárral/görkorcsolyával/kocogva/egyéb sportos módon közlekednek
  • az állomásokon az ismert látnivaló/tudnivalók megismerése mellett a testmozgás jótékony hatásairól, az Európai Sporthét által kínált sportolási lehetőségekről is információhoz lehet jutni
  • a programban résztvevők létszámának mérése (pl. menetlevél, pecsét használata vagy önkéntesek bevonása, esetleg „túravezető” alkalmazása, stb.)
 • szöveges beszámolót (csatolt word vagy pdf formátumban), legkésőbb október 5-én 10:00 óráig az info@europaisporthet.hu címre, amely fotókat (min 5 – max 10 db) is tartalmaz a kialakított állomásokon végzett aktivitásokról.
 • Nevezés:

  Amennyiben egy önkormányzat/turisztikai iroda/kultúrház részt kíván venni, a jelentkezésre elektronikus úton, az info@europaisporthet.hu címre küldött „Európai Sporthét nevezés” tárgyú e-mail által van lehetőség.

  A nevezésnek tartalmaznia kell: a jelentkező nevét, pontos címét, email címét, a szervező cégnevét, szervező nevét, pontos címét, telefon és e-mail címét.

  A részvétel ingyenes! Ugyanakkor a benevezett eseményt regisztrálni kell az europaisporthet.hu oldal eseményregisztrációs felületén is. (http://www.europaisporthet.hu/regisztraciobelepes) Eseményük így hivatalosan is csatlakozhat az Európai Sporthét eseménysorozathoz.

  A nevezések beérkezési határideje: 2018. szeptember 19.