HírekSiófoké a nyári főváros kulcsa, kezdődhet a szezon!

2022.06.04. 16:28

Elkezdődött a Pünkösdi Fesztivál. 

Két év szünet után éledt fel a pünkösdi szezonnyitó hagyománya, idén Pünkösdi Fesztivál néven, a nyári főváros kulcsának és a Kálmán-plakettek átadásával.

„A nyári főváros kulcsa jó kezekbe kerül, birtokolni öröm, de nagy felelősség is, hiszen Siófoknak, a Balaton zászlóshajójának mindig élen kell járnia a turizmusban” – mondta szombaton délelőtt az idei kulcsátadó, Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere. Kollégája, a kulcsot átvevő dr. Lengyel Róbert siófoki polgármestert azt mondta, a város felkészült a szezonra, a városon nem fog múlni, hogy egy kiváló szezon kezdődhessen meg. Az is hagyomány – tette hozzá –, hogy Siófok igyekszik valamilyen új turisztikai beruházással előrekukkolnia a szezonkezdetre. Idén ez a Rózsakert megújítása. „Ha elkészül, terveink szerint júliusra, onnantól a Balaton-part egyik, ha nem éppen a legszebb parkja lesz” – ígérte a siófoki polgármester.

A Fő téri kulcsátadás előtt a hagyományokhoz hűen megkoszorúzták dr. Zákonyi Ferenc, Siófok egykori főjegyzőjének az emléktábláját, majd a Millennium parkban átadták az idei Kálmán Imre-emlékplaketteket. A képviselő-testület döntése alapján ezúttal Farkas Pál, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Egyesület vezetője és karnagya, valamint dr. Csiszár Mirella, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet muzeológusa vehette át. Az átadó üde színfoltja volt, amikor Farkas Pál együttesének tagjai egyenként, zenélve előbukkantak a Millennium park zöldje mögül – meglepetés volt ez a karmesterüknek. Közös produkcióként Bernáth-Kersák Edina siófoki énekesnőt kísérték, aki természetesen Kálmán-örökzöldekből idézett fel kettőt.

Ez alkalommal adták át a „Siófok turizmusáért” díjat is, mégpedig Meszes Istvánnak, a Kodolányi főiskola turizmus szaka nyugalmazott adjunktusának, a Krúdy iskola korábbi szakmai igazgatóhelyettesének.

A hétfőn véget érő Pünkösdi Fesztiválon felnőtteknek és gyermekeknek szóló koncertek szórakoztatják a helybélieket és az idei nyár első vendégeit. Pünkösdvasárnap este például elefántdübörgés lesz a Fő téren, azaz Karthago-buli.



Képriport a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...