HírekSiófok nyit, a sóstói és a Nagystrand már nyitva

2021.05.14. 14:53

A fizetőstrandok után a Galerius fürdő és a Kalandpart nyit, s megérkezett az óriáskerék is a Nagystrandra.

A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-én, pénteken kinyitottak a siófoki fizetőstrandok. A Nagystrand számos újdonsággalcsalogat, elsődlegesen a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik. A tervek szerint június 1-jén debütál a Nagystrandon Európa legnagyobb vízparti játszóvára,amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára.

Megérkezett az elmúlt nyarakon nagy népszerűségnek örvendő óriáskerék is a Nagystrandra, ahova egy héten át ingyenes a belépés, május 21-től kell majd fizetni (a jegyárak a tavalyival azonosak lesznek). Egészségügyi szolgálat és vízimentő-csapat óvja a strandolók biztonságát az idei szezonban is.

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázat révén három új strandi illemhely építésére kapott a strandokat fenntartó önkormányzati kft. 90 millió forint támogatást. Így egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg; mindháromban kialakítottak mozgássérült vécét és baba-mama szobát.

Kinyitott a sóstói fizetőstrand is, de ott csak június 1-től kell fizetni a belépésért.

A Galerius fürdő is részlegesen kinyit a pünkösdi hétvégére, május 22-24. között lesz nyitva, azt követően egyelőre péntek, szombat és vasárnap. A sókabinés az alagsori szauna oázis nyit ki (15és 21óra között várja a vendégeket), továbbá az emeleti szaunavilágés a kültéri medence (utóbbi kettő 9 és 21 óra között vehető igénybe).

A  Galeriusba történő belépés feltétele a védettségi igazolvány felmutatása, a strandokon ezt nem kérik.

Nagystrand:

május 20-ig ingyenes.

Nyitva tartás 9-18

Sóstói strand:

Nyitva tartás 9-17