HírekSiófok bekerült az állami tanuszoda-programba

2021.02.27. 16:00

Újra élednek az uszodaremények (a kék tetejű tanuszodát 1992-ben zárták be, majd bontották le, ma a gondozási központ áll a helyén. Képünkön egy edzés a hajdani tanuszodában).  

A Nemzeti Sportközpontok Fejlesztési Igazgatóságának munkatársával egyeztetett a napokban a polgármester. – Siófok végre bekerült a járási székhelyek tanuszoda-fejlesztési programjának 3. körébe – tájékoztatott dr. Lengyel Róbert. – Amennyiben megfelelő méretű és közművesítésű területet tudunk biztosítani, s azt az állam részére átadjuk, akkor esélyünk lesz egy állami fenntartású uszoda megépítésére. Most a műszaki előkészítő munka indul, ezzel párhuzamosan megvalósíthatósági tanulmány készül, ami aztán a projekt tényleges indításához szükséges kormánydöntés alapját képezi. Ez a döntés a nyár végére várható.

A városvezető hozzátette: Siófokot, mint potenciális beruházási települést a Magyar Úszószövetség ajánlotta a 3. körbe, Witzmann Mihály kormánypárti országgyűlési képviselő pedig biztosította, hogy lobbizott és a továbbiakban is lobbizik a megvalósulásért. – Ezt természetesen köszönjük – így Lengyel Róbert. – „Óvatos duhajként”, most tényleg csak ennyit, mert a biztos csak az, ami már elmúlt Siófokon uszodatémában, de optimistán tekintek a jövőbe...