HírekSiófok a lakosság bevonásával gondolja újra a közlekedési rendjét

2017.09.12. 15:43

Siófok közlekedési rendjének teljes körű felülvizsgálatára munkacsoportot hoz létre a város polgármestere, bevonva a lakosságot is a munkába. A javaslatokat, észrevételeket a kozlekedes@siofok.hu email címre várja a hivatal szeptember 18-ig.

A város vezetője, dr. Lengyel Róbert által városőrökből, rendőrökből, mentősökből, jármű oktatókból létrehozott munkacsoport szeptember 26-án kezdi meg a munkáját. A lakosság javaslatait elsősorban az önkormányzati utakkal kapcsolatban várják, hiszen a nagy állami utak – mint a szekszárdi 65-ös út, vagy a város közepén elhaladó „négysávos” - közlekedési rendjére közvetlen ráhatása nincs az önkormányzatnak.

Elsősorban olyan jellegű javaslatokat vár a munkacsoport a lakosságtól, hogy hol lehetne könnyíteni a közlekedést új jelzőtáblák kihelyezésével, vagy a meglévők levételével, új útburkolati jelek felfestésével, egyirányúvá tétellel, kisebb körforgók kialakításával, stb.

A beérkező lakossági javaslatokat (fotót is lehet küldeni!) egyenként fogják áttekinteni és elbírálni, beépüljön-e a szakmai javaslatba, amely megvalósításáról és finanszírozásáról a képviselő-testület dönt a jövőben.

A polgármester, mint kifejtette, lépéseket kíván tenni a déli elkerülő út ügyében is, mivel meggyőződése, hogy ameddig nem épül meg Siófok "régóta áhított" és a "kormányzat által korábban beígért" elkerülő útja, addig marad az erős túlterhelés a város nyári forgalmában, és minden más intézkedés csak "tüneti kezelés".