HírekSárkányhajó-verseny a Galerius Fürdőben

2020.02.22. 09:16

Február 29-én, szombaton rendezi meg Siófok első medencés sárkányhajó-versenyét a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ együttműködésben a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesülettel. 

- Mióta sárkányhajózunk, azóta tervezünk egy ilyen jellegű eseményt, de még tavaly sem volt erre kapacitásunk. Mivel azonban a téli felkészülésünk során nagyon hiányzik a víz, keressük a lehetőségeket és ahol tudunk élünk vele. Az idei évtől sikerült együttműködnünk a Galerius Fürdővel, ahol heti háromszor tartunk kajakos tréningeket. Klubunk kezdetben nem foglalkozott sárkányhajózással, de az évek során nagyon megkedveltük. A szabadidős sportjainkat is szeretnénk fejleszteni, a felnőttek sportolási lehetőségeit erősíteni, így ez a február 29-re szervezett sárkányhajó-verseny kiváló lesz erre – nyilatkozta Kardos László, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület elnöke.

A versenyre nevezni 6 fős csapattal lehet, az online nevezési lap kitöltésével. A nevezés fontos feltétele, hogy csapatonként minimum 1 hölgy tagnak lennie kell a csapatban, igazolt sárkányhajó versenyző nem nevezhető, csak amatőrök jelentkezését várják. Korhatár: minimum 14 év.

A Galerius Élményfürdő és Wellness Központ vezetője, Balogh Renáta is arról számolt be, hogy nagy örömmel fogadták a kajak-kenusok edzéseit, programjait.

- A siófoki kajak-kenusokkal jó az együttműködés, színesítik programjaikat, akárcsak a „Szökjön ki egy fürdőbe” akció, mely szintén február 29-én lesz – mondta el Balogh Renáta.

A siófoki Galerius Fürdő ugyanis csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéshez, mely szerint a februári szökőnapon féláras kedvezményekkel várják a kikapcsolódni vágyókat.

Hasznos információk a Sárkányhajó-versennyel kapcsolatban:

Verseny időpontja: 2020. február 29. szombat

Helyszín: Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, Siófok, Szent László u. 183.

Regisztráció: 9.00-10.00-ig

Kapcsolat: +36 70/3144013

Nevezési díj: 3200 Ft/ fő, amely tartalmazza a fürdőbelépőt is.

A nevezési lehetőség a 20. nevezett csapat befizetésének beérkezését követően zárul.

Nevezés: https://siofokikajakkenu.hu/nevezes/

A versenyen minden 18. életévét betöltött személy saját felelősségére, 14 és 18 éves kor között pedig szülői felelősségvállalási engedéllyel vehet részt.

A "Felelősségvállalási nyilatkozat sárkányhajó versenyhez" és a "Szülői hozzájáruló nyilatkozat" dokumentumok kitöltése és a szervező Siófoki Kajak-Kenu Egyesület részére történő eljuttatása alapfeltétele a versenyen való részvételnek. A két dokumentum letölthető az oldal alján. A kitöltött dokumentumokat juttassa el az egyesülethez email csatolmányként, illetve az eredeti példányokat hozza magával a versenyre.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!