HírekPünkösdkor megnyitják a nyári szezont Siófokon!

2022.05.26. 09:51

Siófokon színes, érdekes, egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket és szórakozni vágyókat a város Fő terére 2022. június 3. és 6. között.

A Pünkösdi Fesztivál ideje alatt koncertek kicsiknek és nagyoknak, megnyitó program, emlékkiállítás, ételkóstoló, tere-fere, és további fergeteges műsorok színesítik a fesztiválprogramot. A gyermekek számára játszóház, táncelőadások, játékos foglalkozások, gyerekkoncertek és táncház garantálja a szórakozást. A zenei felhozatalt ismert, sikeres együttesek biztosítják: The Freakend, The Biebers, a Karthago együttes és Hevesi Tamás és barátai alapozzák meg az esték hangulatát.

Az első naptól, péntektől Csiszár Elek festőművész emlékkiállítását és Csiszár Zsolt szoborkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Kálmán Imre Művelődési Központban egészen a fesztivál végéig. Péntek délután Madarász Ildikó, a Vidék Háziasszonya egészséges zöldség-, és szendvicskrémjeit kóstolhatják, melyek Kálmán Imre, a világhírű operettkirály kedvencei voltak. Az Emlékplakettesek egymás között műsor keretében Peller Károly, Csere László Jászai Mari-díjas művésszel beszélget, a napot pedig a The Freakend zenekar koncertje zárja.

Szombati naptól nyílik meg a Levendula játszóház, mely egészen hétfő estig várja a gyerekeket. Délelőtt folyamán megnyitó ünnepség és műsor várja az érdeklődőket, melyen átadásra kerül a Nyár Fővárosának Kulcsa és ezzel szimbolikusan megnyitják a siófoki nyári szezont. A megnyitó ceremóniát Csuti Csaba és Nyári László magyar nóta műsora követi, a délután folyamán helyi táncegyesületek táncműsor bemutatói színesítik a rendezvényt, kora este pedig a Club54 együttes Mamma Mia Show műsora varázsol szuper hangulatot. A gyerekeket délutántól Meszes Tímea drámapedagógus játékos, mesés foglalkozása és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje várja. A szombati nap végén a The Biebers együttes koncertje biztosítja a jó hangulatot.

Vasárnap délelőtt Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekkoncertje várja a kicsiket és a nagyobbakat, valamint a Siófoki Nyugdíjas Egyesület előadásában Balatoni dalok szólnak, és helyi táncműsorok és mesés foglalkozás indítják a programsorozatot. Délután Siófok város olimpikon úszója, Németh Nándor mesél vizes élményeiről. A nap további részeiben táncelőadás, Buborék együttes gyermekkoncertje és Ungár Anikó bűvész showja kápráztatja el a közönséget. A nap zárásaként a Karthago együttes koncertjét élvezhetik a fesztivál résztvevői.

A fesztivál hétfői napja is bővelkedik programokban. A délelőtt folyamán a Senior Asszonyok adják elő programjukat és gondoskodnak a jó hangulatról, a Kobold zenekar gyerekkoncertje, táncbemutató, játékos, mesés foglakozás és a Lóca együttes zenés gyermekműsora és táncház várja a gyerekeket és a családokat. A Pünkösdi Fesztivál zárásaként pedig Hevesi Tamás és barátai garantálják a zenei koncertélményt.

További részletek a Siófok Guide Facebook oldalán.