HírekProgramajánló: reptér és aranybánya is épül Siófokon

2022.06.22. 16:55

Az utóbbi időben szinte csak arról olvashattunk, hogy milyen drága lett a Balaton. Most turisztikai szakemberek és játékgyűjtők összefogásával szerveznek különleges eseményt.

A kétnapos rendezvény segítségével be szeretnék bizonyítani, hogy a Balatonon lehet, olyan programot szervezni, amely megfizethető. Csak némi kreativitás és összefogás kell. Sőt, a szervezők azt is be szeretnék bizonyítani, hogy a rendezvényeken nem csak 1000 forintos lángost, vagy 500 forintos palacsintát lehet kínálni a gyermekes családoknak, hanem pénztárcabarát uzsonnát, ebédet is. A június 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap zajló rendezvényre a gyermekjegy mindössze 300,- Ft-ba kerül majd. Ezen a kiállításon a gyűjtők mutatják be azokat a játékaikat, amelyek egy-egy speciális témaköré csoportosulnak és megmozgathatják a kicsik és szüleik fantáziáját.

Több száz katona érkezik Siófokra

A játékgyűjtőknek köszönhetően most több száz katona érkezik Siófokra. Segítségükkel újrajátszhatják a terepasztalokon a viking és római történelem egyes nagy háborúit, de a magyar huszárok is össze fognak csapni a Habsburgokkal. A szomszédos asztalon a lovagkor elevenedik meg. A lányok fantáziáját leginkább a hercegnők és királylányokkal kapcsolatos jelenetek mozgathatják meg, de felépül majd egy modern city is, amely reptérrel és bányával is rendelkezik. Az esemény egyik szervezője elmondta, szeretnének olyan rendezvényt szervezni, amely összehozza a családot, ahol a gyerekek nem csak a telefonjukat nyomogatják, hanem a szülőkkel közösen utazhatnak el a fantázia világába. A játékgyártónak köszönhetően sok-sok értékes tombola is lesz, sőt, az eseményre meghívták Füred Kapitányt, a turisztikai szakemberek által létrehozott mesehőst is, aki ingyenes kincsvadászatot szervez a gyerekeknek.

Nem szégyen, ha játszanak a felnőttek is

Füred Kapitány akcióinak kitalálója elmondta, sokan gyerekesnek tartják, ha egy felnőtt játékfigurákat gyűjt. Pedig nem az. Sokaknak kiváló befektetés, mások számára pedig kimondottan relaxáló hatása van, ha gyermekeivel együtt játszhat egy-egy mesegyűjteménnyel. Jó példa erre David Backham a híres futballista, aki több alkalommal is nyilatkozott arról, hogy őt mennyire kikapcsolja játékkollekciójának összerakása. Hasonlóan elkötelezett gyűjtő Mike Tyson, a világ egyik legjobb bokszolója, aki X-men figurákat gyűjt, Leonardo Di Caprio, az ismert színésznek pedig óriási kollekciója van a régi Star Wars figurákból. Néhány éve egy jótékonysági aukción 110 000 dollárért adott el egy bontatlan Star Wars és G.I.Joe figurát.

Lehet, hogy otthon is kincsek rejtőznek a fiókban?

„A gyerekeknek és szüleiknek azt ajánlom, hogy nézzenek körül otthon, nincs e fiókban vagy a padláson egy 60-as, 70-es, 80-as évekből származó, eredeti csomagolású játékfigura, mert ezek bontatlan formában igen sokat érhetnek. A virtuális árveréseken az ilyen figurákért több százezer forintot is megadnak a gyűjtők. Ha valakinek kétsége volna afelől, hogy mennyit érhet egy ilyen játék, az hozza el Siófokra és a szakavatott gyűjtők szívesen segítenek a játékok értékének megbecsülésében.” – mondta Éskovács Péter.

(Az esemény ideje: Június 25-26. Hely: Siófok: Beszédes József Általános Iskola, Szépvölgyi út 2. )