HírekPótlékmentes adófizetési határidő

2021.09.03. 12:50

Felhívjuk Adózóink figyelmét, hogy helyi adókban 2021. szeptember 15-ig fizethetők pótlékmentesen az esedékes adók/adóelőlegek.

Kérjük, hogy a határidőt betartani szíveskedjenek!

Az adófizetés módja alapvetően attól függ, hogy valaki pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett-e (elsősorban jogi személyek, áfakörös egyéni vállalkozók) vagy sem (pl.: magánszemélyek). A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással tudja teljesíteni.

Adózóink figyelmébe ajánljuk az elektronikus fizetési és elszámolási rendszert, melynek következtében az adók, díjak, illetékek elektronikus úton történő befizetése vált lehetővé. (EFER)

A https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva ÖN a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. építményadó, helyi iparűzési adó, idegenforgalmi adó, pótlék, bírság, idegen bevételek) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével. Az Elektronikus Fizetési szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló fizetési kötelezettség is teljesíthető.

Önkormányzati Adóhivatal