HírekÖrökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést vehetett át a Siófoki Női Kar

2018.06.12. 13:07

Somogy megye egyik legrangosabb elismerését, az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést vehette át a Siófoki Női Kar a Zenél a város programsorozat keretében adott koncertjén, június 8-án. 

1971-ben Siófoki Bányász Női Kar néven alakult meg a város női kórusa, mely 1991-ben egyesületté vált. A kórus 2015-től Siófoki Női Kar néven folytatta tovább kiemelkedő munkásságát az egyházi és világi kórusművek, a hazai és külföldi sikeres fellépések, hangversenyek terén. A Siófoki Női Kar Egyesület jelenlegi elnöke Soós Ferencné, művészeti vezetői 2013 óta Bati Zoltán és Bati-Béleczki Anita.

Az arany minősítést és fesztiválkórus rangot elnyert Siófoki Női Kar számára, munkásságának elismeréseként a Somogy Megyei Közgyűlés Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntető címet adományozott a 2018-as Megyehéten. A megye egyik legrangosabb elismerését a Siófoki Önkormányzati Hivatal Zenél a város című koncertsorozata keretében vehette át a kórus Dr. Balázs Árpádtól, a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagjától. A Somogy Megyei Közgyűlés a díjat Witzmann Mihály országgyűlési képviselő által felterjesztett javaslat alapján adományozta a Siófoki Női Kar számára.

A rangos díjátadóval egybekötött Zenél a város koncertsorozatot dr. Lengyel Róbert Siófok polgármestere nyitotta meg.

- Az egyesületet tagok alkotják, és az elismerésben benne van minden egyesületi tag elhivatottsága, az éneklés szeretete, a közösségben együtt töltött idő öröme, a baráti együvé tartozás élménye. A hosszú évek során az ének és a barátság tart össze minket – mondta a kitüntetés átvételekor Soós Ferencné, a Siófoki Női Kar Egyesület elnöke.

A rendezvényen a közönség a Siófoki Női Kar hangversenye mellett Szabó Tatjana, siófoki alkotó műveit is megtekinthette.