Hírek„Nem csak a húszéveseké a világ”

2017.10.06. 16:11

Idősek Hetét tartottak október első hetében a Gondozási Központban, ahol kirándulás, vetélkedő, de még szüreti mulatság is szórakoztatta a lakókat.

Október 2-án szüretidéző mulatság nyitották az Idősek Hetét Siófok Város Önkormányzatának Gondozási Központjában. A jó hangulatról a Siófoki Dalbarátok zenekara gondoskodott. Az otthon lakóinak szőlővel, borral és a régi idők ízeit idéző krumplis prószával kedveskedtek.

Az évről évre megrendezésre kerülő eseménysorozatba a gyermekeket is bevonják. Idén a siófoki általános iskolások 4. osztályos tanulói készültek meglepetéssel az intézményben gondozott szépkorúak számára. „Idősek gyermekszemmel" témakörben készítettek rajzokat, majd ezeket az ebédlőben állították ki, így minden otthonlakó megcsodálhatja azokat.
- A játékot idős korban is fontosnak tartjuk, mely mindennapjainkat is átszövi – mesélt a programszervezéssel kapcsolatban az intézmény vezetője, Kaszáné Nagy Zsófia.
A játékos vetélkedő változatos feladatai között szerepelt memória játék, Siófok kvíz, képkirakó, régi használati tárgyak felismerése, gondolkodtató játék és ügyességi feladat.
Az otthonban zajló események mellett az idősek autóbuszos kirándulás keretében Keszthelyre is ellátogathattak. Siófokot városnéző kisvonattal járták körbe.
Az idősek hete mindig rávilágít arra, mennyire fontos a szépkorúak tisztelete, megbecsülése, szeretette, és még mennyi szép élmény vár mindenkire túl a 60-70 éves koron is. A pénteki záróünnepségen dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte az időseket.