HírekMilliárdnál a járványhelyzeti bevételkiesés

2020.05.18. 15:02

Közben azért a beruházások sem álltak le, hamarosan átadhatják például a megújult széplaki Jubileum teret.

A jelentős, immár milliárdra rúgó bevételkiesés ellenére is folynak beruházások Siófokon – erről tájékoztatott dr. Lengyel Róbert polgármester.

„A jelentős költségvetési elvonások igen csak megnehezítik a városunk dolgát, jelenleg már milliárd feletti közvetlen, illetve közvetett pénzügyi bevétel-kiesésekkel számolnak pénzügyi szakembereink, így kénytelen leszünk több betervezett beruházásunkat is "elengedni" idén. 2020 hátralévő részére gazdálkodási tervet állítunk össze, amelynek a mentén haladva a város eladósodás nélküli és rentábilis működtetését fenn fogjuk tudni tartani.”

Folytatódik a siófoki utak kátyúzása, az utak és parkolók útburkolati jeleinek festése. Most épp a Széchenyi-Say Ferenc utcák környékén tartanak az utóbbi munkálatokkal.

Újabb óvodában, ezúttal a Pitypangban folyik multifunkcionális sportpálya építése. A felépítmény már áll, hamarosan átadható.

Júniusban adják át a teljesen megújuló széplaki Jubileum teret és környékét. A nagyjából 250 milliós beruházás nagyobbik részét, mintegy 180 millió forintot pályázati forrás biztosít, a többit a város állta. Egyebek mellett megújulnak a térburkolatok, a gyepfelület, új fák is telepítésre kerülnek és öntözőrendszer is lesz. Épül információs pont és növénysimogató, kistermelői piac és egy aprócska szabadtéri színpad is.

További infó: http://www.siofoki-hirek.hu/hu/hirek/4361-milliardnal-a-jarvanyhelyzeti-bevetelkieses.html