HírekMézeskalács víztorony, vasútállomás

2019.12.03. 13:14

Idén is elkészült mézeskalácsból a siófoki vasútállomás, a templomok, az iskolák, a pláza és más épületek. Mézeskalácsváros, 2019 – a december 13-án véget érő licit kedvezményezettje az 5 éves Andrási Dominik és családja.

A negyven mézeskalácsalkotást magánszemélyek, iskolai, óvodai csoportok készítették el, s a városnapi kiállításmegnyitó óta lehet licitálni rájuk a Mézeskalácsváros 2018-2019 Facebook-oldalon. A befolyt összeggel idén az 5 éves Andrási Dominikot és családját támogatják. A kisfiúnak egy éve szinte pár nap alatt romlott le az egészségi állapota, gondot jelentett az állás, az ülés, az evés. Kivizsgálások sorozata Giullain-Barré-szindrómát (GBS) mutatott ki, de az orvosok újabban CIDP, vagy Miller Fischer-szindrómára gyanakszanak. Állapotát a heti többszöri gyógykezeléssel sikerült stabilizálni; ennek szinten tartására szükség van folyamatos gyógytornára, kezelésekre, gyógymasszázsa, gyógyúszásra. Dominik gyógyulásának elősegítéséhez szeretne idén hozzájárulni a Mézeskalácsváros Siófok. Ezúttal már a negyedik kiállítás nyílt a kulturális központban, az ötletgazdák Kótiné Molnár Szilvia és Herencsár Tünde.

A licitnyertesek a mézeskalácsépületeket december 19-én 16.30-kor vehetik át a Kálmán Imre Kulturális Központban.
A karácsonyi vásárt megelőzően a városnapon idén is a helyi civil szervezetek tartottak jótékonysági vásárt a víztorony körül. Ezúttal is jó néhány egyesület, alapítvány árulta zömmel saját kézzel készített portékáját, s a bevétel fele idén a Pöttyös óvodát illette meg.

A városnapi ünnepségsorozat nyitánya idén is a jó tanuló, jó sportoló fiatalok jutalmazása volt. A díjkiosztón, a Kálmán Imre Kulturális Központban 128 általános- és középiskolás diák, valamint 67 pedagógus részére adott át oklevelet dr. Lengyel Róbert polgármester és dr. Sárközy László jegyző.
Több évtizedes hagyománya van annak, hogy városunk versenyt hirdet a legvirágosabb porta, intézmény és egyéb kategóriákban. Ugyancsak a városnapon volt a verseny díjkiosztója.

A díjazottak:
Családi ház: 1. Stocker József Attila, 2. Orsós Györgyné, 3. Németh Zoltán.
Üdülő: 1. Vatiné Séfel Teréz
Erkély: 1. Vörös Ferenc
Különdíj: Hajléktalan szálló, Római Katolikus Plébánia, Béndek Ottóné, Szabó Károlyné, Barabás Ildikó.
Siófok idén Arany Rózsa díjat nyert a Virágos Magyarország verseny szervezőitől az elmúlt években végzett tevékenység elismeréseként. A közterületek gondozásáért a következők munkáját köszönte meg a város: Margaréta Flóra Kft., Náray 2005 Kft., Sió Gardener Stúdió Kft., Sió Mabe Kft., Telgarten Plusz Kft., Siókom Kft., Balaton-parti Kft.
F. I.- M.B.