HírekMárciustól házhoz mennek a zöldért

2020.02.26. 08:47

Márciustól újra elszállítja a szolgáltató a zöldhulladékot. Az ipartelepi hulladékudvarba helyi lakosok és üdülőingatlan-használók vihetik a hulladékukat. Változtak a külterületi égetés szabályai. Télen-nyáron nyitva a hulladékudvar. 

Közeleg a tavasz, a kiskerti munkák ideje. Márciusban újraindul a heti zöldhulladék-elszállítás, a hulladékudvar azonban folyamatosan fogadja a városlakókat és az üdülőingatlanok használóit.

A Siókom Nkft. hulladékudvarának címe: Siófok-Ipartelep, Kertész u. 2. Nyitvatartási rendje: szerda, péntek és vasárnap 10.00-18.00.

A hulladékudvar igénybevételéhez a siófoki ingatlan használójának igazolnia kell a személyazonosságát és a siófoki lakcímét, személyazonosításra alkalmas okmány és a lakcímkártya bemutatásával. A siófoki üdülőingatlan-használónak a személyazonosításra alkalmas okmány bemutatása mellett szerepelnie kell a közszolgáltató által a siófoki üdülőingatlan használók nyilvántartásában. Amennyiben az üdülőingatlan használója ebben nem szerepel, nem szállíthat be semmilyen hulladékot.
A zöldhulladékot kizárólag összekötegelve, maximum 1 méter x 0,5 méteres méretben, illetve a közszolgáltató által rendszeresített, felirattal ellátott, biológiailag lebomló zsákban fogadják. E zsákok megvásárolhatók 13 siófoki üzletben.

További részletek a siofoki-hirek.hu oldalon.