HírekMájus 10-én nyit a Tourinform, 14-én a Nagystrand

2021.05.04. 10:33

Ez már a szezon előszele...

Jövő hétre nyárias meleg ígérkezik, „jó ütemben” tervezi tehát a nyitást a Tourinform iroda és a Nagystrand. A Galérius fürdő viszont egyelőre még nem nyit ki. 


Strandok

Hetek óta zajlik a strandterületek felkészítése a szezonra – tájékoztatott a Balaton-parti Kft. Kihelyezik a szemeteseket, strandlépcsőket, kiszedik a nádat és az uszadékot a vízből. A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázat révén három új strandi illemhely építésére kapott a kft. 90 millió forint támogatást. Így egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg; mindháromban kialakítottak mozgássérült vécét és baba-mama szobát. A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-re tervezik a Nagystrand nyitását, ahol számos újdonság várja a strandolókat. Elsődlegesen a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik.

„Június 1-jén Siófokon, a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára – áll a KalandPart csalogatójában (alsó képünkön). – A levegővel töltött ugrálóbirodalomban 10 féle aktív kaland gondoskodik arról, hogy egyedülálló élményben legyen részünk, mindezt úgy, mintha egy csodálatos mesevilágba csöppentünk volna. A vár élénk, vidám színei, az égig érő cukorka tornyai már messziről jelzik, hogy felejthetetlen kalandokban lesz része, aki átlépi a KalandPart kapuját!”

Galérius, Plázs

Közben a Balaton-parti Kft. dolgozik már a nyári rendezvénykínálat összeállításán, új köntösben debütál például a szabadtéri színpad. A Kálmán Imre Művelődési Központtól azt a tájékoztatást kaptuk: június 30-án kezdődnek a belvárosi zenés esetek az intézmény belső udvarán.

A siófoki könyvtár kinyitott, a Galérius fürdő azonban műszaki okok miatt egyelőre nem nyit ki. 

A Plázs pünkösdre tervezi a nyitást.

Tourinform

Május 10-től újra kinyit a Tourinform iroda a Víztoronyban. Januártól az önkormányzat üzemelteti a turisztikai információs irodát. A helyiségek állapota miatt szükség volt karbantartási, felújítási munkálatok elvégzésére. Külsőleg az esővíz-elvezetést megoldották, az üvegtetőt szigetelték, így a beázás okát sikerült megszüntetni. A belső munkálatok közül megtörtént többek közt a falak festése, a hűtés és fűtés műszaki átvizsgálása, karbantartása, forgalomszámláló beépítése, bútorok és irodai eszközök beszerzése. A pultok átrendezésével ügyfélbarátabb teret alakítottak ki. Azt remélik, hogy idén is számos helyi lakos és turista igényeit tudják kiszolgálni.

A járványügyi helyzet előírásait betartva a tervezett nyitva tartás:

2021.05.10-2021.06.13. között:

H-P: 8.00-18.00

Sz: 9.00-13.00

2021.06.14-2021.08.22. között:

H-Sz: 08.00-19.30

V: 09.00-13.00