HírekMajka és Ákos júliusban Siófokon

2019.07.01. 09:50

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.

A nyári vízparti élmények mellett júliusban is számos színvonalas kikapcsolódási lehetőség várja a kicsiket és a nagyokat Siófokon.

A hónapban két ingyenes fesztivált rendeznek a városban. A New Orleans Jazz Fesztiválon július 11-14. között ingyenes koncertekkel várják a műfaj szerelmeseit és az érdeklődőket a Fő téren. A hónap végén, július 26-án kezdődő és egészen augusztus 4-ig tartó Bor- és Fröccsfesztiválon pedig a balatoni borok legjava sorakozik fel, miközben gyerekprogramok és koncertek szórakoztatják a közönséget a Hajóállomáson.

Júliusban indulnak a Balaton egyik legmodernebb szabadtéri színpadának, a SzínPartnak az előadásai. A hónapban négy darabbal érkezik Siófokra a budapesti Játékszín. Július 6-án a Legyen a feleségem! című vígjátékot láthatja a közönség Kovács Patrícia, Nagy Sándor és Gálvölgyi János főszereplésével. Július 13-án egy krimikomédia, a Hazudj inkább, kedvesem! lesz színen, ezt követi július 20-án a Menopauza című musical négy fantasztikus színésznővel, Hernádi Judittal, Náray Erikával, Szulák Andreával és Tóth Enikővel. Július 27-én pedig a Játékszín legújabb darabját, Szente Vajk Legénybúcsú című komédiáját láthatja a közönség. A színházi előadások mellett természetesen koncertek is lesznek a SzínParton. Szulák Andrea és Polyák Lilla egy Cserháti Zsuzsa emlékesttel érkezik július 12-én, július 17-én pedig Caramel ad koncertet.

Szinte minden napra jutnak ingyenes kulturális élmények is a városban. Hétfőnként operettelőadásokat, keddenként gyerekkoncerteket, szerdánként néptáncesteket, csütörtökönként zenei esteket rendeznek a Fő téren felállított színpadon olyan neves előadókkal, mint Dánielfy Gergő, BOGGIE, a Bolyki Soul & Gospel Kórus, a Balaton Táncegyüttes vagy a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Péntekenként pedig népszerű gyerekfilmekkel készülnek a gyerekeknek a Kálmán Imre Kulturális Központban a Vakációs Matinék keretében. Folytatódik a Zene a Zöldben című, szintén ingyenes komolyzenei programsorozat, amelyet a festői szépségű Jókai parkban rendeznek meg minden vasárnap. A „kulturális piknik” keretében Siófokra látogat júliusban a Melodika Projekt, az Allegra Quartet, Herczku Ágnes és Nikola Parov, Bolyki Balázs és a B4 és a Szent Efrém Férfikar.

Különleges élménynek ígérkezik a KulTerasz - A költészet hangján elnevezésű zenés irodalmi sorozat. Ezt a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galéria teraszán rendezik meg, amely műfűvel borított, árnyékos "költészetszigetté" válik hintával és babzsákfotelekkel. Július 5-én Gerendás Péter érkezik Ady Endre, József Attila és Faludy György megzenésített verseivel a KulTeraszra. Ezt követi július 19-én Hrutka Róbert és Grecsó Krisztián közös estje, majd július 26-án Létay Dóra és Éliás Gyula Jr. várja Dalok a szerelemről című műsorával a közönséget.

A Kálmán Imre Kulturális Központban egész nyáron nyitva van a Balaton Szalon című népművészeti kiállítás is a Balaton környékén élő népművészek alkotásaival.

Természetesen a siófoki PLÁZS is rengeteg programmal készült júliusra. Szombatonként az újonnan átadott Aréna nevű helyszínen Metzker Viki lesz a rezidens DJ, a PLÁZS színpadán pedig olyan előadók lépnek fel, mint Majka&Király Viktor, Ákos, a Rakonczai Piano, a Neoton Família és a Wellhello, így itt is minden korosztály megtalálja a számára megfelelő zenei élményt. Ákos koncertjére pedig a siófoki lakosok, kedvezményes 2000 forintos áron válthatnak jegyet.

Júliusban is igaz, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!

Forrás: hellosiofok.hu