HírekLégi kémiai szúnyogirtás

2019.08.09. 09:47

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül Siófok térségében augusztus 13-án a napnyugtát megelőző 1,5 órában zajlik a csípőszúnyogok elleni légi kémiai védekezés. Rossz időjárás esetén a szúnyoggyérítést augusztus 14-15-én végzik el. 

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki. A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik el.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Siófok településen a légi kémiai védekezés 2019. augusztus 13-án a napnyugtát megelőző időszakban zajlik. Tartaléknapok: 2019. augusztus 14-15. A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérik a méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!