HírekLégi kémiai szúnyogirtás

2018.07.10. 08:48

Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül Siófok térségében július 10-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában zajlik a csípőszúnyogok elleni légi kémiai védekezés. Rossz időjárás esetén a szúnyoggyérítést július 11-12-én végzik el. 

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki. A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken végzik el.

Siófok településen a légi kémiai védekezés 2018. július 10-én a napnyugtát megelőző időszakban zajlik. Tartaléknapok: 2018. július 11-12. A készítmény méhekre veszélyes, ezért kérik a méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodni szíveskedjenek!