HírekLakossági tájékoztatás

2021.04.21. 13:21

Felhívjuk a tisztelt állattartók figyelmét, hogy 2021. május 15. és 2021. szeptember 15. közötti időszakban a kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni tilos!

Számos megkeresés érkezett Siófoki Közös Önkormányzati Hivatalhoz és a Balaton partjaink kezelőjéhez, a Balaton-parti Kft-hez a lakosság részéről a kutyasétáltatást tiltó táblák eltávolítása miatt.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a nyári szezonra történő felkészülés és a jogszabályoknak történő megfelelés érdekében a hivatal és a Kft. munkatársai a tiltó táblák kihelyezését jelenleg is felülvizsgálják, módosítják.

A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 28/2016 (X.27.) önkormányzati rendelet szerint 2021. május 15. és 2021. szeptember 15. közötti időszakban kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni tilos!

A jogszabályban meghatározott kijelölt fürdőhelyek alatt nemcsak az elkerített strandokat kell érteni, hanem minden olyan partszakaszt, ahol megfelelő tábla jelzi, hogy az adott vízterületet fürdésre kijelölték. Ugyanakkor ez egyúttal azt is jelenti, hogy csak arra az időszakra és helyszínre vonatkozik a tiltás, amire a fürdőhely kijelölés, a strandokon kívül viszont az önkormányzat rendeletben sem tilthatja meg a sétáltatást.

A kedvtelésből tartott állatok sétáltatása során póráz és szükség szerint szájkosár használata kötelező.

Felhívjuk a magukat felelős állattartónak tartó gazdák figyelmét, hogy az állatok ürülékét minden esetben össze kell gyűjteni; ennek elmulasztása köztisztasági szabálysértésnek minősül.

Köszönjük az állattartók együttműködését és megértését, mert közös érdekünk, hogy Siófok közterületei szépek és tiszták legyenek és mindenki számára gondtalan kikapcsolódást biztosítanak.

Siófok Város Önkormányzata