HírekKreatív pályázat a vasút jegyében

2021.04.29. 10:49

2021. a Vasút Európai Éve, és az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázatának témája is a vasút világához kötődik, melyre július 15-ig várják a pályázók alkotásait.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet, amelyet a GYSEV Zrt., a MÁV-Volán Csoport és a MÁV-HÉV Zrt. is támogat.

A 2021. évi Európai Mobilitási Hét témáját „A vasút világa – „sínes” álmok!” jelmondat tükrözi. A magyar vasút fennállásának története 175 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor is megkezdték működésüket az első magyar gőzvontatású vasutak a Pest-Vác közötti vasútvonalon.

A pályázatok, feltöltési beadási határideje: 2021. július 15.

A digitalizált rajzokat, fotókat és kreatív alkotásokról készült felvételeket a pályázó elérhetőségeit tartalmazó adatlap kitöltésével a KTI Közlekedéstudományi Intézet weboldalán, az alábbi címen lehet elektronikusan beadni:

http://www.kti.hu/emh-palyazat/

A kreatív pályázati felhívást az alábbi linken tekinthetik meg: emh_2021_kreativ_palyazati_felhivas.pdf