HírekKöztes Átmenetek: drogprevenció diákoknak, felnőtteknek

2021.09.14. 13:39

Szeptember 7-től október közepéig Siófokon látható a Köztes Átmenetek - a drog című iskolai drogprevenciós kiállítás.

A programon részt vevők a droghasználat sokdimenziós problémáját ismerhetik meg interaktív és átélhető módon. A kiállítás egy keret, melyet mélységgel a látogató és a szakember tölt meg, alkalmazkodva a látogatók korához, érdeklődéséhez és érintettségéhez.

A diákok a kísérő tanár nélkül vesznek részt a programban, a pedagógusokat, szakmai szervezeteket, egyéb felnőtt csoportokat külön egy, vagy több alkalmas, képzés jellegű tárlatvezetésre várják a szervezők.

A program célja, hogy a kiállítás nyújtotta egyedi térben a csoport és a csoportvezető együtt beszéljék meg a droghasználat, tudatmódosítás soktényezős komplex jelenségét. Együtt keressék a szerhasználat okait a kipróbálástól a függőségig, hangsúlyt fektetve mind az egyén mind pedig a közösség szerepére, valamint megismerjék a szerek rövid és hosszú távú hatásait és a függő ember világát.

A nagyjából másfél órás program során pszichológus, addiktológus, szociális munkás tárlatvezető segítségével folyamatos beszélgetés folyik a kiállítás termein keresztül. A termek mondanivalója egymásra épülnek, bemutatva (fények, filmek, képek és egyéb installációk segítségével) a drogkarrier, a szenvedélybetegség kialakulását, különböző metszeteit.

Az elmúlt két évtizedben 100-nál is több helyszínen volt látható már program, határon belül és kívül. Látványelemeit az évek folyamán négyszer újították meg, alkalmazkodva a drogfogyasztás változó világához.

A kiállítás hetedik osztálytól ajánlott.

Csoportlétszám: 10-15 fő

Időtartam: 60-90 perc

Helyszín: Sió u. 2 szám alatti ideiglenes kiállítóhely (az MKB bank fölött).

Időpont egyeztetés, további részletek:

Varga Dániel: 06703100081

koztesatmenetek@gmail.com