HírekKötelező lett a maszk viselése Siófokon!

2020.04.01. 16:29

2020. április 2-ától kötelező egészségügyi maszk (vagy annak rendeltetését betöltő textil) viselése kereskedelmi, vendéglátó üzlethelységekbe, gyógyszertárakba, drogériákba, önkormányzati fenntartású oktatási, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekbe, hivatalba belépő és ott tartózkodó személyek számára!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a 13/2020. (III.31) számú önkormányzati rendelet értelmében 2020. április 2-ától kötelező egészségügyi maszk (vagy annak rendeltetését betöltő textil) viselése kereskedelmi, vendéglátó üzlethelységekbe, gyógyszertárakba, drogériákba, önkormányzati fenntartású oktatási, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekbe, hivatalba belépő és ott tartózkodó személyek számára.

Az önkormányzat a készlete erejéig biztosítja az egészségügyi maszkot az érintett helyeken, azonban arra kérjük a Lakosságot, hogy csak azok vegyék igénybe a bejáratnál kihelyezett maszkokat, akiknek valóban szüksége van rá!

A rendelet célja, hogy a maszkot eddig is viselő Lakosok védelmét növeljük és a koronavírus terjedését fékezzük.

Köszönjük együttműködésüket!

Siófok Város Önkormányzata

A veszélyhelyzetet és a várost érintő információk naprakész és hiteles forrásai: siofok.hu és siofoki-hirek.hu weboldal és siofoki-hirek.hu Facebook oldala!

A rendelet teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el:

Maszkviselési rendelet.

A rendelet indoklása.

(kép forrása: hellosiofok.hu)