HírekKönyvünnep az online térben

2020.10.08. 17:39

Környezetvédelmi és kreatív maszk kihívás a siófoki könyvtári napokon. 

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából idén októberben online programokkal készült a siófoki BRTK Könyvtár.

„Ennek egyik oka a vírushelyzet, úgy látjuk, hogy az emberek egy része fél, ódzkodik attól, hogy huzamosabb ideig zárt térben tartózkodjon. Illetve azt vettük észre, hogy a Pandemiás időszak alatt tavasszal, amíg zárva volt a könyvtár, és online programokat szerveztünk, az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy online is elérhetnek minket. Könnyebb, biztonságosabb a látogatók számára az online tér, de ez nem jelenti azt, hogy a könyvtár ne működne továbbra is.” – nyilatkozta Laki Judit, a BRTK Könyvtár igazgatója.

„Próbáljuk kicsit könnyedebbé, vidámabbá tenni ezt a feszült, szabályokkal teli helyzetet, olvasóink mindennapjait.” – hangsúlyozta az online programok kapcsán az igazgató. Az Országos Könyvtári Napok keretében a siófoki könyvtár közösségi oldalán humoros idézetekkel, érdekességekkel találkozhatnak az érdeklődők október 5. és 11. között. A környezetvédelmi kihívás kapcsán inspiráló és kreatív, a környezettudatosságot, újrahasznosítást bemutató fotókkal, a maszkban a család versenyre egyedi, kidekorált maszk fotókkal lehet nevezni. A legötletesebb képek beküldőit értékes ajándékokkal jutalmazzák.

A siófoki könyvtár továbbra is nyitva tart, és a könyvtárosok szeretettel várják az olvasókat, természetesen az egészségvédelmi előírások betartása mellett.

„Mindent megteremtettünk ahhoz, hogy látogatóink biztonságban érezzék magukat nálunk. Zárt térben kötelező a maszkhasználat, a kézfertőtlenítés. Berendezési tárgyainkat folyamatosan fertőtlenítjük, az olvasók által visszahozott könyveket 72 órán át karanténba helyezzük, majd fertőtlenítve kerülnek vissza a polcokra. Amit megtehetünk a dolgozóink, látogatóink égészségének védelme érdekében, azt mi megtesszük, és szigorúan vesszük az előírt szabályokat, hiszen most mindenkinek ez az érdeke.” – mondta el Laki Judit.

M.B.