HírekKönyvbemutatóval nyílt meg az Ünnepi Könyvhét

2018.06.08. 11:56

Völgyi Lajos siófoki író Feketekönyv című új könyvének bemutatójával nyílt meg június 7-én az Ünnepi Könyvhét a BRTK Könyvtárban. 

A könyvbemutató alkalmával Barlog Károly a kötet szerkesztője beszélgetett a szerzővel a Feketekönyv történetéről. A mű két naplóból áll, betoldásokkal, melyre az alcím is utal. Az eredeti naplókat Völgyi Lajos édesapja halálakor, és írói példaképe, Esterházy Péter Kossuth-díjas magyar író halálakor írta. Akkor írt sorait a kötet megjelenése előtt egészítette ki új gondolataival.

- Egy elég őszinte kitárulkozást olvashatnak könyvemben az olvasók. Aki végigköveti, egy kalandos utat jár be, megismeri, hogy az én fejemben és az én szívemben hol és hogy lakik Esterházy és apám – beszélt könyvéről Völgyi Lajos.

A könyvbemutatón Szabó Ferenc olvasott fel részleteket a kötetből, és az Egerszegi Akusztik zenekar dalait is meghallgathatta a közönség.

Az Ünnepi Könyvhét a hétvégén tovább folytatódik. Június 8-án 17 órától egészen 21 óráig a Balaton partjára, Karinthy Frigyes szobra mellé költöznek ki az írók, szerzők, előadók. A zenés irodalmi délután után 18.30-tól a Hortus Conclusus - a Fiatal Írók Szövetségének két új kiadványa mutatkozik be, majd irodalmi hajókázás zárja az estét. A hétvégén a Nemzeti Regattán a gyerekeket várja a Könyvhét gyerekkönyvekkel, játékokkal.