HírekKiemelkedően sikeres évet zárt a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület

2019.12.11. 07:49

A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület a Balaton régió legjelentősebb evezős utánpótlás bázisává vált az elmúlt néhány évben. A Siófoki Evezős Bázis folyamatosan fejlődik, és tavaly óta már igazolt versenyzők is kajakoznak Siófokon.

A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 2012-es alapítása óta várja a vízzel és a vizes sportokkal ismerkedni vágyó fiatalokat, felnőtteket. Az egyesület mind infrastrukturális téren, mind tevékenységi körét tekintve folyamatosan bővül.

A Siófoki Evezős Bázis a Sió partján napról-napra szépül, fejlődik. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából tavaly öltözővel és vizesblokkal bővült a bázis, jövőre pedig egy nagyszabású telephelyépítési programba kezdhetnek.

A Sió-csatorna felújítása miatt 2020-ban új helyszíneken tartják edzéseiket, foglalkozásaikat versenyzőik és a közoktatási programban részt vevő diákok számára egyaránt. Mindemellett a rekonstrukció terveinek alakításában is igyekeznek aktívan részt venni, egy másik helyi egyesülettel közösen műszaki tervet dolgoztak ki a Sió közjóléti célú hasznosítására, többek között egy evezős versenypálya kialakításával.

Tavaly óta már igazolt versenyzők is kajakoznak Siófokon, számuk ma már meghaladja a 40-et. Az egyesület versenyzői minden korábbinál több, összesen 59 bajnoki pontot gyűjtöttek idén, ezzel a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület a több mint másfélszáz hazai klub között a 60. helyen végzett az év végi összesítésben. A versenysport mellett a közoktatási programban több mint 350 diák evez a Sió-csatornán ősszel és tavasszal hetente az iskolai testnevelésórák keretében.

A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület vezetése idén is elismerte a kiváló teljesítményt nyújtó sportolókat hagyományos decemberi évzáró gáláján, amelyen az egész évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó 32 tagot oklevéllel, az egyesület legjobb leány és fiú versenyzőjét, Ittzés Lilit és Fliszár Barnát pedig az elismerő cím átadása mellett ajándékkal jutalmazták.