HírekJanuár 23-án viszik el a kidobott karácsonyfákat

2020.01.20. 08:00

Városszerte január 23-a, csütörtök lesz a második fenyőelszállítási nap Siófokon.

A megszokott hulladékszállítási napokon nem viszik el a kukások a kidobott karácsonyfákat, hanem csak a kijelölt fenyőelszállítási napokon. Ez idén január 9-e és 23-a Siófok-szerte, aki tehát még nem szabadult meg a fától, az már csak egyszer, 23-án, csütörtökön teheti meg – tájékoztatta a Siófoki Híreket a szolgáltató Siókom Nkft.

Arra is felhívták a figyelmet: a fenyőjárat valóban csak a „lejárt” karácsonyfákat szállítja el, sem a műfenyőt, sem a kertekből, udvarokból kivágott fenyőfát. Korábban ugyanis arra is volt példa, hogy ezeket is kitették a porták elé.

Ahogyan a város honlapja, a siofok.hu korábban már megírta: akik az ünnepekre konténeres, gyökeres fenyőfát vásároltak és saját területükön kiültetni nem tudják, 2020.01.13 - 2020.02.15 között hétfőtől péntekig 8.00-12.00 óráig a Kele utcai önkormányzati telephelyre beszállíthatják.

A Siókom Nkft. arról is tájékoztatott: a kukákra ragasztandó 2020-as matricát az ezévi hulladékszállítási naptárral együtt várhatóan január végén kapja meg a lakosság, levélben. A hulladékszállítási naptár elérhető a Siókom weboldalán: www.siokom.hu, Járatterv.

F. I.