HírekIV. International Beach Dance Cup

2019.09.10. 11:19

14 ország több mint 500 versenyzője 2700 kategóriában képviseltette magát a IV. International Beach Dance Cup versenyen augusztus 30-án és 31-én Siófokon, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. 

- A verseny célja egyrészt, hogy minél több külföldi vendéget vonzunk Siófokra, másrészt, hogy az általunk képviselt kategóriákban (stage dance, latin, standard, karibi táncok és egyéb show táncok) minél többen vegyenek részt, és ezáltal a versenyünk létszáma is nőjön. Számunkra fontos, hogy megismertessük a World Artistic Dance Federation (WADF) szövetséget a magyarországi táncosokkal, mert nagyon sok lehetőség rejlik benne. A Svédországból származó, több mint 30 tagországgal rendelkező szövetséghez már több mint 8000 táncos csatlakozott, és a WADF különlegessége, hogy a hazai versenyekkel ellentétben egy-egy versenyző számára 8-10 kategóriában is nevezési lehetőséget biztosít – nyilatkozott a versenyről Kovács Franciska, a IV. International Beach Dance Cup szervezője, a siófoki C&M Dance Studio TSE vezetője.

A megmérettetésen Magyarország mellett 13 ország képviseltette magát, a legtávolabbról Oroszországból, Svédországból, Bulgáriából, Görögországból érkeztek táncosok és pontozó bírók. A több mint 500 fős mezőnyt kifejezetten erősnek ítélték a szervezők, valamint a 18 fős nemzetközi szakmai zsűri. A legfiatalabb versenyző 3 éves, a legidősebb 70 év feletti volt. A 2700 kategória közül kiemelkedett a kerekesszékes táncosok kategóriája, akik hazánkban kevés versenylehetőséget kapnak, így különlegességnek számított, hogy a IV. International Beach Dance Cup mezőnyében hét kerekesszékes versenyző is indult.

Az eredményhirdetésen kupát, érmeket és oklevelet kaptak a táncosok, a versenyen nem volt kvalifikáció, pontgyűjtés, az esemény lényege, ahogy a WADF svéd elnökének jelszava is szól: „Enjoy dancing!” - a résztvevők élvezzék a táncot.

A IV. International Beach Dance Cup szervezői, Kovács Franciska és Fülöp Milán kiemelték, hogy jövőre újra megrendezik nemzetközi versenyüket, viszont várhatóan szeptember második hetében, amikor már lezajlott a nyaralás, az iskolakezdés, így még több magyar versenyző részt tud majd venni a rendezvényen. Addig is ősztől a C&M Dance Studio TSE hat telephelyén zajlik az oktatás, és a táncosok előtt még számos megmérettetés áll.

- November 9-én lesz a következő országos versenyünk, melyet a Siófoki Beszédes József Általános Iskolában rendezünk meg. A Magyar TáncSport Szakszövetségen belül szervezzük, és itt csak latin és standard kategóriák lesznek. November végén Csehországban pontozóbíróként és versenyzőként is indul tánciskolánk a világbajnokságon. A jövő évre két gálát, két nemzetközi és két hazai versenyt tervezünk, illetve ismét indulunk a diákolimpián – mondta el Fülöp Milán, a C&M Dance Studio TSE vezetője.

Fotó: Csehlán Sándor