HírekIngyenes tanácsadás az energiatakarékos otthonok kialakításához

2021.10.11. 15:24

Ingyenes energetikai tanácsadást biztosít a lakosság, valamint a vállalkozások számára a Magyar Mérnöki Kamara.

A lakosságot és a vállalkozásokat is segíti a Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatása, mely ingyenes energetikai tanácsadást biztosít, valamint nyomon követi a tanácsadás következtében elért energiamegtakarítás mértékét.

A Somogy Megyei Önkormányzat és a Magyar Mérnöki Kamara közötti energiahatékonysági együttműködés eredményeként sorra jelennek meg a háztartások és vállalkozások számára kiírt energetikai pályázatok, és Somogyban is elérhető az ingyenes energetikai tanácsadás.

A tanácsadás igénybevételére előzetes időpontegyeztetést követően online felületen, személyesen, vagy a kitöltött és aláírt adatfelvételi lap elektronikusan, illetve postai úton történő megküldésével nyílik lehetőség.

A tanácsadó szakemberek az adott épületre szabottan ajánlanak lehetséges energiamegtakarítást eredményező javaslatokat, különböző alternatívákat. A tanácsadás azonban még nem egyenlő a tervezéssel, illetve nem készül energetikai tanúsítvány sem. A tanácsadó által készített dokumentumok viszont segítenek összehasonlítani a kiinduló állapotot és az energiahatékonyságnövelő intézkedések utáni állapotot.

A Magyar Mérnöki Kamara szolgáltatásával kapcsolatos információkat az alábbi linken találhatnak: https://www.mmk.hu/tanacsadas/