HírekInformációk a tűzifaprogramról

2022.09.21. 13:13

Tűzifaprogram a magyar családok részére

A Magyarország Kormánya által kihirdetett tűzifaprogram célja az idei télre fával még nem rendelkező családok segítése. A kezdeményezés nem szociális alapú, az energiavészhelyzet miatt került kihirdetésre. A program keretében az állami gazdaságoknál megtermelt tűzifából háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbmétert biztosít hatóságilag maximált áron. Van lehetőség ennél kevesebb mennyiség vásárlására és a részletekben történő megvételre is.

A programban átlagosan 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott, feldolgozatlan hengeres faanyag vásárolható, melyek a forgalmi adót is tartalmazzák.

Árak fajtánként:

Keménylombos: 30.000 Ft / erdei köbméter (tölgy, bükk, gyertyán, cser, vadgyömülcsök, juhar, szil, akác, kőris)

Lágylombos: 19.000 Ft / erdei köbméter (hárs, éger, nyár, fűz, nyír)

Fenyő: 19.000 Ft / erdei köbméter

Az árak a szállítási költséget nem tartalmazzák, a szállításról és feldolgozásról a vásárlónak kell gondoskodnia. Magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek jogosultak a programra. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán feltüntetett hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely.

A tűzifaprogramban a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

Az értékesítés helyén történik a rendelés és az egységes ár befizetése is. A maximált áras fa igénylésekor a rendelkezésre álló választékból tudják kiszolgálni az érdeklődőket.

A Szántódi Erdészet pénztárában (8622 Szántód, Római utca 1, telefonszám: 0684/545-940, email: szantod@sefag.hu) tudják befizetni az összeget, a kiszolgálás pedig a Szántódi Erdészet, Szántód MÁV rakodónál (8622 Szántód, Római utca 2, telefonszám: 0684/545-940, email: szantod@sefag.hu) történik.