HírekIdős polgárait köszöntötte Siófok

2022.09.30. 18:01

Sokéves hagyomány a köszöntő és műsor, idén az idősek napja előtt eggyel, pénteken délután várták a város idős polgárait a Kálmán Imre Művelődési Központba. 

Virág Erzsébet képviselő volt a „teadélután” háziasszonya, dr. Lengyel Róbert polgármester mondott köszöntőt, majd a Zenebutik zenecsatornáról ismert énekes, Kothencz Lajos adott egyórás, nagy tetszéssel fogadott műsort a telt háznyi publikumnak.

„Fontosak a gyökerek, a felmenők, az idős családtagok – mondta egyebek között a polgármester. – Meghatározó, hogy a szüleink, nagyszüleink, szerencsés esetben a dédszüleink milyen genetikai és szellemi útravalókkal láttak el minket. Azok, engem is beleértve, akik családban nőhettek fel, akik ismerhették a közvetlen nagy-, akár dédszülői felmenőiket, és akiknek ők pakolták meg a nagybetűs életnek nevezett vándorlásukhoz szükséges tarisznyákat a becsület, a tisztesség, az emberség, a kitartás, a bátorság és nem utolsó sorban még az egészség piruláival is, nos, nekik sokkal könnyebb...Azt, amit kaptunk, soha és semmi módon nem tudjuk meghálálni nekik. Pontosabban részben mégiscsak: azzal, hogy a gyerekeinknek, aztán az unokáinknak tovább adjuk, amit mi is úgy kaptunk. Generációról generációra pakolgatjuk azt a bizonyos tarisznyát. Ez lehet az igazi hála és legfőbb köszönet.”

...

A polgármester ünnepi köszöntője teljes terjedelmében elolvasható dr. Lengyel Róbert Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/posts/p...

...

Képgaléria az időseknapi rendezvényről a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...