HírekHajóval indult a Szakmák Éjszakája

2019.04.15. 13:18

Az országban egyedülálló módon a Balatonnál hajózással indult a Szakmák Éjszakája április 12-én. A Siófoki Szakképzési Centrum ismét csatlakozott az országos programhoz, melyen tagintézményei hagyományos képzései mellett a hajós képzésre hívták fel a figyelmet. 

Rendhagyó módon délelőtt a siófoki és a fonyódi kikötőben kezdődött el idén a Szakmák Éjszakája, ahol a Siófoki Szakképzési Centrum és a Balatoni Hajózási Zrt. együttműködésében megvalósult hajós képzéssel ismerkedhettek meg a diákok. A két kikötőből elindult Szigliget és Nemzeti Regatta nevű hajókon ismerkedhettek meg a fiatalok a hajózás rejtelmeivel, valamint a Siófoki SZC tagintézményeinek képzéskínálatával.

Este Siófokon a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája várta interaktív programokkal az érdeklődőket.

- A rendezvény célja a szakmák kipróbálása interaktív formában. A célcsoport nemcsak a pályaválasztás előtt álló diákok, hanem a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt, akiknek lehetőségük nyílik például egy második szakma elsajátítására. A rendezvény szlogenje, „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”, jól jellemzi, hogy a szakmaválasztást ki kell próbálni, hiszen a helyes pályaválasztáshoz elengedhetetlen a szakmák megismerése – nyilatkozta Tóth Krisztina tagintézmény-vezető a Krúdy rendezvényén. A tagintézményben elsősorban a képzésekhez illő szakmákat ismerhették meg az érdeklődők, akik bepillantást nyerhettek a vendéglátás, turisztika, kereskedelem, pénzügy-számvitel, logisztika, és az új ágazat, az ügyvitel rejtelmeibe játékos, kreatív feladatokon keresztül.

A Barossban a gépészet, szépészet, környezetvédelem, közlekedés, építőipar és a könnyűipar egyaránt bemutatkozott az este során.