HírekGasztrokavalkád a siófoki Halfesztiválon

2019.10.08. 14:05

A Fish Food Főzőversenyen és a Civil Halpikniken és Főzőversenyen is halas különlegességek készültek Siófok legnépszerűbb gasztrofesztiválján, az október 4. és 6. között megrendezett Halfesztiválon. 

A Halfesztivál középpontjában ismét a gasztronómia állt, így október első hétvégéjén nem maradhattak el a népszerű főzőversenyek. Szombaton a Civil Halpikniken és Főzőversenyen a siófoki egyesületek és civil szervezetek mérték össze szakácstudásukat halászlé és egyéb halétel kategóriákban. A legfinomabb halászlét idén a Nők a Balatonért Egyesület csapata készítette el, egyéb hal kategóriában pedig az első helyet a Nők Együtt Egyesület érdemelte ki. Vasárnap tovább folytatódtak a gasztronómiai versenyek, a Fish Food Főzőversenyre a fesztiválon résztvevő gasztrokereskedők nevezhettek kreatív halételeikkel, akik közül a Laci és Juci Konyha nyerte el az első helyet.

A Fő téren óriás bográcsban főtt a halászlé, de a halas fogások mellett a gyerekprogramok és a koncertek is népszerűek voltak. Esténként a nagyszínpadon fellépett a Zorall, az Anna & the Barbies és a Midlife Crisis, a gyerekek délutánonként Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, valamint az Aranyudvar Mesezenekar koncertjét élvezhették, és siófoki együttesek, egyesületek is bemutatkoztak. A Víztorony körül egész hétvégén át várta a látogatókat a gasztronómiai kereskedők és kézművesek vására.