HírekÉletet mentettek a rendőrök

2020.02.12. 19:38

Siófokon az Aradi vértanúk útján kigyulladt egy kétszintes lakóházzal egybeépült melléképület kedden délelőtt. Az égő házból hozták ki az idős asszonyt a siófoki rendőrök.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. február 11-én 11 órakor érkezett a bejelentés, miszerint Siófokon, az Aradi Vértanúk útján az egyik családi házban gázrobbanás történt. A körzeti megbízottak haladéktalanul a helyszínre siettek, ahol a bejelentő 78 éves édesanyját a polgárőrök segítségével a már égő épületből kimenekítették - írja a police.hu.

Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a kazánházként is funkcionáló épület helyiségei és tetőszerkezetének egy része égett. A város hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűz oltásához. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral körülhatárolták és eloltották a lángokat. A tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a lakóépületre. Beavatkozás közben az egységek a lángok közül két gázpalackot is kihoztak és visszahűtöttek az udvaron.

Fotó: Siófok HTP