HírekEgyre több vendéglátóhely csatlakozik a DRV Zrt. kezdeményezéséhez

2019.08.09. 10:02

Egyre több vendéglátóhely csatlakozik az idén 110 éves DRV Zrt. csapvízkampányához. A tavaly indított kezdeményezésben partner kávézók, cukrászdák, bárok felelős vendéglátóhelyként a DRV által biztosított emblémázott pohárban csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé, a poharakat pedig a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, díjmentesen újratöltik. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, minősége jó, biztonsággal fogyasztható. Egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. Nyáron pedig különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel, hiszen hőségben naponta akár több liter vizet is veszíthetünk izzadtság formájában. A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett kíméli a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól mentjük meg Földünket.

Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, 23 kávézó és cukrászda állt a jó ügy mellé, akik az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. Ezekben szolgálják fel kísérőként a csapvizet a kávét rendelő vendégeknek, és a poharak a fogyasztás ideje alatt ingyenesen újratölthetők, természetesen csapvízzel. A DRV pedig honlapján és Facebook-oldalán is népszerűsíti az együttműködő üzleteket.

„Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt – a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint – a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket” – fűzte hozzá Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A csapvízkampány keretében végzett aktivitásokat egész évben végzi a társaság a márciusi víz világnapi rendezvényüktől kezdődően. Nyílt napjaikon például iskolás csoportok és kísérőik látogathatnak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, illetve laboratóriumaiba, a működési területük 6 megyéjének frekventált településeinek közterületein, óvodáiban kihelyezett ivókutaknak és a különböző fesztiválokon (legközelebb a Strand Fesztiválon és a B my Lake-en) is megjelenő párakapuknak köszönhetően pedig a helyiek és a turisták könnyedén jutnak egészséges és ingyenes ivóvízhez, illetve felfrissüléshez a nyári melegben.

A csapvízkampányhoz csatlakozott felelős vendéglátóhelyek listája:

A Guruló Mokka - Ábrahámhegy, Park u. 28.

Ábrahám Teázó - Ábrahámhegy, Patak u. 3.

Central Caffe - Nagyatád, Kossuth u. 26.

Coffee Shop Company - Siófok, Fő tér 24.

Czukor Borsó - Siklós, Arany János u. 19.

Geleta Cukrászda - Balatonlelle, Rákóczi út 269.

Hexa Café - Siófok, Kele u. 5.

Jordanics Cukrászda - Keszthely, Pethő u. 7.

Katica Pékség, Kávé- és Teaház - Balatonkenese, Fő út 21.

Kócsag sütibolt és kávézó - Keszthely, Kócsag u. 1/a.

Korzó Café - Keszthely, Kossuth Lajos u. 7.

Lounge Caffe - Balatonalmádi, Babits M. utca 2.

Macchiato Caffe & Lounge - Hévíz, Széchenyi út 7.

Marcipán Cukrászda - Siófok, Fő u. 174-176.

Menthol Bár - Fonyód, Bacsák György tér 3.

Nagyi Kertje Teaház - Aszófő, Remete u. 2.

Nemes Cukrászda - Kápolnásnyék, Fő u. 35.

Szélcsend Kávé és Más - Balatonföldvár, Budapesti út 1.

Szöszi Cukrászda - Alsóörs, Endrődi u. 23.

The Rusty Coffee Boksz - Balatonakarattya, Kisfaludy sétány

Tulipán Kávéház - Keszthely, Erzsébet királyné útja 30.

Vár Kávézó - Szigliget, Kisfaludy u. 26.

Zámbó Cukrászda Kft. - Fehérvárcsurgó, Vörösmarty tér

További információ:

www.drv.hu