HírekEgy csepp természet a Kulturális Központban

2019.02.08. 10:52

Egy csepp természet címmel nyílt meg Gazdagné Varga Judit és Ráczi Zoltán fotókiállítása február 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján. 

Gazdagné Varga Judit képei a motívum- és hangulatfotózás elemeit tükrözik, a hétköznapok szép pillanatait örökítik meg. Ráczi Zoltán mintegy tíz éve foglalkozik természetfotózással, alkotásain az erdő csodálatos állatvilága bukkan fel. A két alkotó siófoki kiállítását Forrásy Csaba fotóművész nyitotta meg.

Gazdagné Varga Judit házi körülmények között, egyszerű eszközöket használva hatalmas türelemmel és kreativitással alkotja meg vízcseppfotóit. Ráczi Zoltán képeihez szintén rengeteg türelem, valamint szakmai, vadászati ismeretek szükségesek, fontos, hogy minél jobb pozícióban be tudja cserkészni, a lesből megfigyelni az állatokat, melyhez tudni kell az életmódjukat és tudni kell bánni a fénnyel. A természetfotózásnak egy szép motívuma, hogy rácsodálkozunk a titokzatos természetre, minél többet megismerünk belőle, majd visszaemlékezünk rá – emelte ki Forrásy Csaba.

A kiállítás megnyitót a Kálmán Imre Műhely növendékeinek előadása színesítette.