HírekCsökkent a kórház fűtésszámla-tartozása

2023.03.28. 11:31

Siófokról kap új főigazgatót a megyei kórház. 

Ahogyan korábban megírtuk, a siófoki kórház hónapok óta nem fizetett a fűtésért a városi tulajdonban lévő távhőszolgáltatónak, a Termofok-Sió Kft-nek. Az adósság mostanra már 200 millió forint fölé kúszott, ám a napokban 57 millió forintnyi törlesztés megérkezett a szolgáltató számlájára.

Dr. Lengyel Róbert polgármester arról tájékoztatott: még február 9-én levélben fordult az országos kórházi főigazgatóhoz, Jenei Zoltánhoz. A levélre válasz nem érkezett, ekkor fordult a városvezető a nyilvánossághoz, kilátásba helyezve: kész akár bírósághoz is fordulni a kórház tetemes tartozása miatt. Az állami fenntartónak címzett levélben többek közt így írt a siófoki polgármester: „Mi a fűtést – a betegekre és kórházi dolgozókra tekintettel is – becsülettel szolgáltattuk, szolgáltatjuk is a kórháznak, de egyelőre fizetség nélkül. Ezzel együtt a saját cégünket a csődtől meg kell óvnunk, ezért könnyen belátható, hogy ez így sokáig nem fog menni. A legnagyobb tisztelettel kérem Főigazgató Urat, hogy ennek a lassan kezelhetetlenné váló problémának a megoldásában legyen a segítségemre, legyen Siófok város polgárainak a segítségére.”

Lengyel Róbert úgy véli, az állami fenntartó a jelek szerint mégsem ment el  szó nélkül a kérése mellett és talán a  megoldásra törekvés jelzéseként utalt át 57 millió forintot a kórház tartózásából, ami ezzel 172 millióra csökkent. A polgármester jelezte: a közeljövőben a kórházvezetéssel és Witzmann Mihály országgyűlési képviselővel közös egyeztetést is tartanak a témában, s a bírósági úttól természetesen eltekint, ha esély látszik az adósság törlesztésére. 

...

Ide kapcsolódó hír, hogy a belügyminiszter április 1-jével dr. Inczeffy Istvánt, a siófoki kórház főigazgatóját nevezte ki a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetőjévé.