HírekBor és Kenyér Ünnepe: péntektől vasárnapig

2022.08.16. 11:18

Tűzijáték helyett: az új rózsakerti szökőkút fény- és hangjátéka. 

Az idei évben is a város egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér ad otthon a 3 napos Bor és Kenyér Ünnepe rendezvénynek 2022.08.19. - 08.21. között. A változatos programok mellett a tér szomszédságában található felújított Rózsakert parkja és különleges szökőkútja nyújt igazi kikapcsolódást, ami érdekes élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az elmaradó esti tűzijáték helyett az egyedülálló szökőkút hang és fényjátékában gyönyörködhetnek a vendégek. A korábban meghozott döntés alapján a felszabaduló összeget óvodai étkeztetésre fordítja a város.

Mint minden évben a kulináris élvezetek ismét fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro - és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat.

Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert gondoskodik, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint Honeybeast, Apostol, Dánielfy Gergő és az Utazók. A folklór kedvelői pedig a Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkciót tekinthetik meg. A sportrajongók rendezvény zárónapján a siófoki születésű olimpikonnal, a friss Európa bajnok Németh Nándorral is találkozhatnak.

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, valamint a műsor keretein belül idén is kihirdetésre kerül Siófok Város Bora 2023. díj nyertese. A borválasztásra Dél-balatoni Borút pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. Borválasztáson a nyertes bor kiválasztásában Evans Victoria, magyar bajnok sommelier segítette szakmailag a meghívott vendégeket. A képviselőtestület tagjaiból álló siófoki zsűri munkáját idén is a Hotel Azúr***** Premium borbárjának fröccsmestere és a Mala Garden**** étterem borszakértője segítette. Az esemény színvonalát emelte, hogy a borválasztás a 125 éves, gyönyörű Thanhoffer Villában rendezte meg Siófok városa. A nyertes borok a 2023-as évben viselhetik az elismerő Siófok Város Bora címet, melyet a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatnak az érdeklődök.