HírekAdvent Siófokon

2018.12.03. 12:05

December 2-án, advent első vasárnapján ünnepi fényekbe öltözött Siófok, és dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő közösen meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján. 

December elsején nyílt meg az Aranycsengő Adventi Vásár a Víztorony körül, ahol karácsonyig minden nap kézművesek és árusok, hétvégenként ünnepi programok várják a látogatókat. Advent első vasárnapján lekapcsolták a városi fényeket, és ünnepi fényshow fogadta a vásár színpadához érkezőket. Az adventi koszorú első gyertyáját a tavalyi évhez hasonlóan dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő gyújtotta meg.

- Városvezetőként az adventi időszakra azt kívánom Siófoknak, hogy egy olyan időszak következzen a város életében, ami a szeretetről, a nyugalomról és a békéről szól. Jöjjön most egy olyan időszak, amikor mindenki kicsit jobban átgondolja, mit mond, mit ír, mit tesz, vagy épp mit nem tesz másokkal kapcsolatosan. Jöjjön egy olyan időszak, amikor kicsit jobban odafigyelünk azokra az emberekre, akiknek sem az adventi időszakban, sem karácsony ünnepén nem adatik meg az otthon melege, és az, hogy családtagok körében ünnepeljenek – mondta el ünnepi beszédében dr. Lengyel Róbert polgármester.

- Ilyenkor nemcsak köztereinket, otthonainkat öltöztetjük ünnepi fénybe, hanem a lelkünket és a szívünket is. Azt kívánom, hogy a négy láng, a hit, a remény, a szeretet és a békesség lángja, amelyet az adventi koszorú gyertyái szimbolizálnak, költözzön be közénk nemcsak advent időszakában, hanem az újév minden napjában is – osztotta meg adventi gondolatait Witzmann Mihály országgyűlési képviselő.

A városi díszkivilágítás felkapcsolása közben a Bolyki Brothers acapella együttes koncertje varázsolt ünnepi hangulatot a Fő térre.