HírekA vízfogyasztáshoz kapcsolódó felmérés indult

2021.07.21. 13:31

A DRV online kérdőívének kitöltésére augusztus 6-ig van lehetőség.

Az előző évekhez hasonlóan sajnos idén nyáron is kiderült: nem tekinthetjük adottnak, hogy az ivóvíz mindig, minden esetben rendelkezésre áll. A közelmúltban sajnos az ország több pontján szükség volt az ivóvízfogyasztás korlátozására – márpedig ahhoz, hogy a jövőben erre minél kevesebb alkalommal kerüljön sor, a jelenleginél sokkal tudatosabb vízfelhasználásra van szükség.

Ennek érdekében a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vízfogyasztási szokásaink és a csapvízzel kapcsolatos vélekedéseink megismerésére alkalmas kérdőívet készített. A DRV Zrt.-nél arra is kíváncsiak, mennyire ismerik az emberek a társaság mindennapi tevékenységét, és mennyire vannak tisztában a magánkutak használatának feltételeivel.

„Az ivóvízhálózatra történő illegális rákötések súlyos egészségügyi kockázattal járó vízminőségi haváriákat és több tízmilliós nagyságrendű károkat okozhatnak. Ezekben az esetekben a felelőtlen felhasználók a magánkutak vizét a közüzemi hálózatra vezetik rá, a szabálytalan használatnak köszönhetően pedig a saját kútból érkező ellennyomás visszajuttatja az általa termelt vizet a közüzemi ivóvízhálózatra. A törvénytelen rákötések akár az ivóvíz súlyos bakteriális fertőzését is eredményezhetik” – hangsúlyozta Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

A DRV Zrt. munkatársai arra kérik a társaság működési területén élő lakosokat, hogy töltsék ki a kérdőívet. A mindössze néhány percet igénybe vevő válaszadásra augusztus 6-ig van lehetőség, a kérdőív teljesen anonim, és az alábbi linken elérhető: https://docs.google.com/forms/d/1nuXqD6NHD5viw3pHp...