Hírek„A Petőfi sétány közbiztonsága az idei nyáron is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes”

2022.08.08. 11:52

Nem jöttek be azok a félelmek (riogatások), miszerint a Petőfi sétány közbiztonsága, közrendje fenntarthatatlan lesz ezen a nyáron a város által fizetett biztonsági őrszemélyzet híján. 

Siófok városa, mint ismert, idén nyáron már nem alkalmaz élőerős biztonsági őrzést a Petőfi sétányon, a közbiztonsági feladatokat a rendőrségre és kisebb részben a városőrségre bízta. Az elmúlt szezonokban megszokott őrszemélyzet hiánya eddig nem okozott zavart a sétány biztonságának fenntartásában – hangzott el a SióKör legutóbbi összejövetelén. S az is, hogy a rendőri jelenlét megnyugtató, nyugat-európai szintű, a szórakozóhelyeken pedig megfelelő biztonsági személyzet áll rendelkezésre. Az a tapasztalat: éjfélig a családosok vannak többségben a korzón, a terepet ezután veszik át a fiatalok, akiknek a döntő hányada normálisan szórakozik.

A Siófoki Hírek megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot is a kérdéssel, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

„Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a siófoki Petőfi sétány közbiztonsága az idei nyáron is kiegyensúlyozott és szélsőségektől mentes. A rendőrség az évnek ebben az időszakában megerősített létszámmal van jelen, és az önkormányzattal, társszervekkel, társhatóságokkal, polgárőrséggel valamint a vállalkozókkal szorosan együttműködve hajtja végre feladatait.”

Perek, egyeztetések, büntetőügyek

Egyeztetés a bérlőkkel, perek, egyes ügyek büntetőjogi vizsgálata – így folytatódik a Balaton-parti Kft. korábbi, 20, 30, 50, sőt, 100 évre, javarészt a Petőfi sétányra kötött bérleti szerződéseinek felülvizsgálata a képviselő-testület zárt ülésen hozott döntése szerint. Ahogyan korábban már megírtuk, a szerződések vizsgálatára felkért igazságügyi ingatlanszakértő 31 kérdésesnek ítélt szerződést tekintett át és szakvéleménye szerint összesen 1,3 milliárd forint a piaci ár és az ezen bérleti szerződésekben szereplő árak közötti különbözet. A folytatás tehát: egyes szerződésekről egyeztetést kezdeményez a kft. a bérlőkkel, három szerződés esetében a kft. pert indít, egyes ügyekben pedig a büntetőjogi vizsgálat megindításáról kezd egyeztetéseket.